“Häiriötilanne vaatii kaikilta joustavuutta,venymistä ja ennen kaikkea ohjeiden noudattamista”, toteaa Koivunen

Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen kirjoitti avoimen kirjeen kaupunkilaisille sekä yhteistyökumppaneille.

-Olemme saaneet katsella täällä Alajärvellä pitkään sitä, miten koronavirus on iskenyt naapurikuntiin. Ihmeen kaupalla vältyimme näinkin pitkään ilman omaa paikallista koronaepidemiaa. Nyt tämä pelätty hetki sitten tavoitti Alajärven, ja vieläpä erittäin nopeasti.  Tämän johdosta Alajärven kaupunki joutuu rajoittamaan huomattavassa määrin kaupunkilaisten elämää erilaisin kielloin, rajoitussuosituksin ja ohjeistuksin. Toivon, että kaikki ottavat nyt asian ymmärtäväisesti ja riittävällä vakavuudella noudattaen annettuja ohjeita, kirjoittaa Koivunen.

-Tietyissä toiminnoissa palveluajat voivat venyä tai jopa olla väliaikaisesti tauolla sen johdosta, että voimia keskitetään nyt sinne,missä suurin paine on tällä hetkellä. Yhdessä toimien me saamme tämän voitettua ja toivon mukaan pääsemme pian takaisin normaaleihin päivärytmeihin. Haluan kiittää jo tässä vaiheessa kaikkia kaupunkilaisia joustavuudesta! Tämä epidemia koskee meitä kaikkia täällä asuvia.

Näkymättömät uurastajat taistelevat meidän puolestamme

Suuri yleisö ei näe mitä kaikkea Alajärven kaupungin henkilökunta tällä hetkellä tekee epidemian voittamiseksi. Monien työvuorot ovat venyneet äärimmilleen erilaisissa tehtävissä. Kaikilla on yksi yhteinen tavoite saada koronaviruksen leviäminen estettyä sekä sairastuneet hoidettua. Voin sanoa tuntevani suurta kunniaa saadessani johtaa näin sitoutunutta työyhteisöä, jonka rivit ovat vain tiivistyneet yhteisen uhkan edessä. Olen saanut nähdä parin viime päivän aikaan monta yksittäistä esimerkkiä tästä sitoutumisesta. Haluan kiittää kaikkia tästä suuresta sitoutumisesta ja joustavuudesta. Ilman teidän suurta sitoutumista olisimme pulassa!

Meidän ei pidä unohtaa myöskään meidän yhteistyökumppaneita. Olemme saaneet lisää auttavia käsiä Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiriltä asiantuntija-avun lisäksi, meille on luvattu tarvittaessa vuodepaikkoja muun muassa Lapualta ja Kauhavalta ja paljon muuta. Kaikille heille suuret kiitokset! Halusin tällä lyhyellä kirjoituksella kiittää tässä vaiheessa eri tahoja siitä ripeydestä ja sitoutumisesta koronan nujertamiseksi näin nopealla aikataululla.

Lisäksi muistuttaa siitä miten tärkeää kaikkien on noudattaa annettuja ohjeita. Pidetään toisistamme huoli. Erityisesti heistä, joiden tukiverkostot eivät ole niin suuria. Yhdessä tulemme tästä selviämään, kuten olemme jo nähneet, ei paniikkiin ole aihetta vakavasta tilanteesta huolimatta.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.