Kaksineuvoisen yhtymähallitus 17.11.: Ateriamaksuja ja vuokria korotetaan, terveyskeskuksissa säilyviä palveluja tarkennettiin

Julkaistu:

Aihe:

KUNTAYHTYMÄ Kaksineuvoisen yhtymähallitus päätti viimeviikkoisessa kokouksessaan korottaa kehitysvammaisten ja mielenterveyskuntoutujen ateriamaksuja ja vuokria.

Fransunpuiston ja Kaitorannan kehitysvammaisten asumispalveluyksiköiden asuntojen vuokria korotetaan 1.2.2021 alkaen kolmella prosentilla. Mielenterveyskuntoutujien ryhmäkoti Kangastuksen asuntojen vuokria korotetaan saman verran.

Lisäksi kehitysvammaisten asumispalveluyksiköiden ja toimintakeskusten ateriamaksuja nostetaan. Tähän asti ne ovat olleet seuraavanlaiset: kokopäivä 8,83 euroa, osapäivä 5,30 euroa, yksittäinen ateria 2,64 euroa ja välipala 0,88 euroa. Uudet ateriamaksut ovat: kokopäivä 9,27 euroa, osapäivä 5,56 euroa, yksittäinen ateria 2,77 euroa ja välipala 0,92 euroa.

Kokopäivä sisältää aamupalan, lounaan, päiväkahvin, päivällisen ja iltapalan, osapäivä aamupalan, päivällisen ja iltapalan.

–Kyseessä on kustannusten nousuun perustuvat korotukset. Vuokria on korotettu edellisen kerran vuonna 2018 ja ateriamaksuja vuonna 2013. Maakunnallisessa vertailussa Kuntayhtymä Kaksineuvoisen kehitysvammapalveluissa perittävät ateriamaksut ovat edelleen maakunnan keskiarvoa alhaisemmat, perustelee sosiaalipalvelujohtaja Eija Ala-Toppari-Peltola.

KAKSINEUVOISEN tammi-syyskuun osavuosikatsauksessa kerrotaan, että kuntayhtymän katsauskauden tulos on 1,5 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Säästöjä on haettu koko kuluneen vuoden ajan.

Vaikka koronavirus ei olekaan kaikkein rajuimmin koetellut kuntayhtymän asukkaita, epidemiaan varautuminen ja valtakunnalliset ohjeistukset suojautumisesta ovat tehneet 350 000 euron loven kuntayhtymän talouteen. Se johtuu siitä, että erityisesti laboratoriokustannukset ovat nousseet ja tarvikehankintoihin on mennyt rahaa.

Erikoissairaanhoidossa puolestaan on käyty normaalia vähemmän koronasta johtuen. Toistaiseksi se on tarkoittanut pienempiä erikoissairaanhoidon kustannuksia, mutta loppuvuoden aikana se tilanne voi vielä muuttua.

Ensi vuoden talousarviossa tilikauden tulos on tällä tietoa niukin naukin plussalla. Se osoittaa 20 000 euron ylijäämää.

TALOUSARVION suunnittelun yhteydessä tarkennettiin myös, missä laajuudessa palvelut säilyvät hyvinvointiasemilla.

Toimintaa jää edelleen kaikille asemille. Suun terveydenhuolto, diabetes- ja marevanhoitajan vastaanotot ja laboratorio säilytetään nykyisessä laajuudessaan. Poliklinikan sairaanhoitajan palvelut ovat saatavissa jatkossa ajanvarauksella Alahärmän, Kortesjärven ja Ylihärmän asemilla yhtenä tai kahtena päivänä viikossa.

Lasten- ja äitiysneuvolapalvelut tuotetaan jatkossa Kauhavan, Ylihärmän ja Evijärven neuvoloissa. Neuvolapalveluista aikuisten terveydenhoitajan ja työttömien terveydenhoitajan vastaanotot jalkautuvat edelleen asiakastarpeen mukaan kaikille hyvinvointiasemille. Fysioterapiapalvelut tuotetaan jatkossa Kauhavalla, Ylihärmässä ja Evijärvellä.

Kotihoidon toimistot jatkavat kaikissa kaupunginosissa. Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto säilyy kaikilla kouluilla entiseen tapaan.

Kaksineuvoisen toimintaa varten vuokrattuja tiloja karsitaan vain tarpeelliseen määrään Alahärmän ja Kortesjärven hyvinvointiasemilla.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.