Kaikki maakunnan 11 uutta koronatartuntaa Lehtimäellä

Alajärven Lehtimäen kaupunginosa on siirtynyt pandemian perustasolta kiihtymisvaiheeseen. Paikallisia toimenpiteitä tartuntojen leviämisen estämiseksi tarvitaan. Alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki pitää ylimääräisen kokouksen, jonka päätöksistä tiedotamme myöhemmin.

Viimeaikaisten koronatartuntojen jäljitystyön yhteydessä on havaittu, että kasvomaskien käyttö ei ole ollut suositusten mukaista. Sairaanhoitopiiri muistuttaa, että koko sairaanhoitopiirin alueella on käytössä laajennettu maskisuositus, jonka mukaan käyttöä suositellaan esimerkiksi joukkoliikenteessä, toisen asteen oppilaitoksissa, julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää. Julkisia sisätiloja ovat esimerkiksi kaupat, ostoskeskukset, postit, pankit, kirjastot, uimahallit, kylpylät, kirkot, konserttisalit ja muut musiikkisalit, liikuntaan ja urheiluun sekä niiden seuraamiseen käytettävät tilat, teatterit, elokuvateatterit, museot, galleriat, huvi- ja teemapuistot, festivaalit, markkinat, kongressi- ja kokouspaikat ja muut tapahtumatilat. Kasvomaskia suositellaan käytettäväksi myös koronatestiin mennessä.

Kasvomaskin käytöstä on hyötyä tartuntojen estämisessä. THL:n ohjeistuksen mukaan altistumista ei välttämättä katsota tapahtuneen, jos tartunnan saanut ja lähikontaktit ovat käyttäneet kasvomaskia, kertakäyttöistä suunenäsuojusta tai visiiriä. Jokainen altistuminen arvioidaan kuitenkin erikseen ja siinä otetaan huomioon myös puitteet, kuten tilanne, tilan koko, ilmanvaihto ja altistumisen kesto.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 44 045. Eilen tutkittiin 383 näytettä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.