Järviseutu-Seura pystyttää Kraatterijärven georeitin opasteet

Järviseutu-Seura pystyttää Kraatterijärven Georeitti -opasteet Teksti: Kylttiä pystytetään Lappajärven Karvalassa. Taustalla näkyvä kohde on talvi- ja jatkosotaan lähdön muistomerkki Karvalassa. Kuvassa masinisti Heikki Valijoki, Urpo Purola ja Kalevi Pölönen.
Järviseudun pitäjäseurojen yhteenliittymä, Järviseutu-Seura, toimittaa paikoilleen Kraatterijärven opastussuunnitelma -hankkeen ensimmäisessä vaiheessa suunnitellut opastekyltit.

AISAPARIN hanketuella on suunniteltu Kraatterijärven georeitti, Järviseudun kulttuuripyöräreitti ja Losten-Näkinkallio-Hanhivuori-Kivitippu-vaellusreitti. Aiemmin on suunniteltu opastuksen, viitoituksen ja muun tarvittavan informaation rakentaminen reitistöille. Nyt on ryhdytty tuumasta toimeen. Kraatterijärven opastussuunnitelma -hankkeen ensimmäisessä vaiheessa suunnitellut kohteisiin tulevat opastekyltit ja vaellusreitin opasteet ovat enää pystytystä vailla valmiina.

Opasteet on valmistettu Laatukilvellä Ylihärmässä. Niiden pohjana on alumiini ja sen kalvo on heijastava. Kestävät opasteet palvelevat pitkään ja lisäävät turvallisuutta luonnossa liikkumiselle. Georeitin ja kulttuuripyöräreittien kohteisiin tulevat kilvet kertovat seudun historiaa ja geologiaa niin alueen asukkaille kuin seudulla liikkuville matkailijoillekin. Reittien ja kylttien tavoitteena on olla osa alueelle suunniteltua geopark-kokonaisuutta.

Mainos

Järviseutu-Seura pystyttää kylttejä Järviseudulla yhdessä pitäjäseurojen kanssa. Kortesjärven puolella Järviseutu-Seuran puheenjohtaja Mauri Jokela on yhdessä pitäjäseuran kanssa huolehtinut kylteistä jo menneen kesän aikana. Nyt on vuorossa Lappajärvi, jonka jälkeen Järviseutu-Seuran väki siirtyy kohti Vimpeliä ja Alajärveä. Urakka on kattava, mutta palvelee tulevaisuudessa pitkään alueella liikkuvia ihmisiä, kertoen alueen monimuotoisuudesta.  

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Korven tilan isäntä Mika Korpi ja Simmental-sonni Rocky.

Eläinten hyvinvointi ennen kaikkea

KORVEN tila sai 6. joulukuuta Kortesjärven Yrittäjien juhlassa Vuoden Yrittäjä -tunnustuksen.

–Tilallamme on vanha tilakyltti, jossa

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.