Eteläpohjalaisen matkailun yhteistyö tehostuu

Eteläpohjalaisen matkailualankehittämisen tueksi on käynnistetty Etelä-Pohjanmaan Matkailufoorumi. Matkailufoorumi on verkostojen verkosto, jossa matkailu- ja palvelualan yrittäjät, yhdistykset sekä kehittäjät kokoontuvat säännöllisesti yhteen käsittelemään alan ajankohtaisia asioita sekä suunnittelemaan tulevia toimenpiteitä.

Yhteistyötä matkailualalla on toki jo ennestäänkin, mutta tavoitteena on luoda toimintaympäristö, jossa kaikilla toimijoilla on mahdollisuus vaikuttaa matkailuelinkeinon kehittymiseen maakunnassa sekä oppia tuntemaan toisiaan ja verkostoitua. Näin toteavat Elina Järvinen ja Sanna Jyllilä Seinäjoen ammattikorkeakoulusta, jonka hallinnoimassa Kumppanuusverkostot -hankkeen puitteissa asiaa on työstetty. Matkailufoorumin tarkoitusta ja tehtäviä on laadittu yhdessä eteläpohjalaisen matkailuväen kanssa. Yhteistyön tärkeys ja siinä onnistuminen on merkittävä tekijä matkailualalla.

-Tahtoa yhteistyölle on olemassa. Matkailukehittäjät ovat kokoontuneet vuosien ajan säännöllisesti, mutta halusimme mukaan myös yrittäjät ja yhdistykset. Osallistuminen ei periaatteessa edellytä muuta kuin mielenkiintoa matkailualaa kohtaan.Uskomme, että matkailufoorumi tuottaa hyötyä niin yksittäiselle toimijalle kuin koko alan kehittymiselle, kertoivat Järvinen ja Jyllilä.

-Toiminta muotoutuu ajanmyötä ja Matkailufoorumi kokoontuu seuraavan kerran ensi vuoden alussa, kertoo Visit Lakeus Oy:n toimitusjohtaja Tuula Lahti.

Visit Lakeus toimii foorumin puheenjohtajatahona 2021-2022. Matkailufoorumin toiminnan tueksi on nimetty myös työryhmä, johon kuuluvat Terttu Hermansson (Lauhanvuori-Hämeenkangas Geopark ry), Jussi Keijonen (Punaisen Tuvan Viinitila), Petra Piironen (Etelä-Pohjanmaan kauppakamari), Annu Raivio (Honkiniemen leirikeskus), Jani Takamaa (Ähtärin Matkailu Oy), Pasi Vainio (Härmän Kuntokeskus), sekä anna Jyllilä ja Elina Järvinen(SeAMK).

Matkailufoorumi on käynnistetty osana Kumppanuusverkostot matkailuelinkeinon kasvun tukena -hanketta, ja sitä rahoittaa Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus Manner-Suomen maaseudun kehittämisen Maaseuturahastosta.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Kauhavan kaupunki ja muut toimijat järjestävät vanhustenviikolla erilaisia aktiviteettejä ikäihmisille.

Vanhustenviikon juhlintaa Kauhavalla

Vanhustyön keskusliiton käynnistämää Vanhustenpäivää on vietetty vuodesta 1954 lähtien. Tänävuonna vanhustenviikkoa vietetään 1.–8.10.2023 teemalla Tehdään

Kauhavan kaupunki ja muut toimijat järjestävät vanhustenviikolla erilaisia aktiviteettejä ikäihmisille.

Vanhustenviikon juhlintaa Kauhavalla

Vanhustyön keskusliiton käynnistämää Vanhustenpäivää on vietetty vuodesta 1954 lähtien. Tänävuonna vanhustenviikkoa vietetään 1.–8.10.2023 teemalla Tehdään

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.