Alajärvellä on siirrytty pandemian perustasolta kiihtymisvaiheeseen – uusia rajoituksia ja varotoimenpiteitä otetaan käyttöön

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Uusien tartuntojen johdosta Alajärvi on siirtynyt alueena pandemian perustasolta kiihtymisvaiheeseen. Tartuntalähteet ovat hyvin tiedossa. Uudet tartunnat liittyvät aiempaan tunnettuun tartuntaketjuun. Tartunnan saaneet on asetettu eristyksiin. Tällä hetkellä altistuneita on kartoitettu Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella noin 150 ja heidät on asetettu karanteeniin. Altistuneissa on paljon ikäihmisiä sekä sosiaali-ja terveydenhuollon henkilöstöä. Altistuneiden jäljitystyö on edelleen kesken.

Viimeisen viikon aikana Järvi-Pohjanmaalla otetuista koronatesteistä 12 prosenttia on osoittautunut positiiviseksi. Alajärven 7 vuorokauden ilmaantuvuus on 242/100 000, ja Lehtimäen kaupunginosanilmaantuvuus on 1 200/100 000. Lehtimäen asukkaista sairastuneita on jo noin 1 prosentti alueen asukkaista.

Myöhemmin koronapositiiviseksi osoittautuneita henkilöitä on asioinut seuraavissa liikkeissä:

Pe 13.11. noin klo 21.50-23.00 Hotelliravintola Alvariini, Pe 13.11. noin kello 23.00-00.30 PöllöPub, La-Ma 14.-16.11. Lehtimäki Neste, Ma 16.11 noin klo 11 (noin puoli tuntia) Alajärven K-Rauta, ma 16.11. noin kello 17.30-18 Lehtimäen kirjasto, lyhyitä toistuvia käyntejä Alajärven S-Market ja Lehtimäen S-Market.

Kyseisissä liikkeissä asioineita pyydetään tarkkailemaan vointiaan 14 vuorokauden ajan. Koronaan viittaavien oireiden ilmaantuessa pyydetään ottamaan yhteyttä Järvi-Pohjanmaan terveyskeskukseen (p.06 2412 7700), tai sen ollessa suljettuna maakunnalliseen Päivystysapuun 116117.

Uusien tartuntojen välttämiseksi Alajärven kaupunki ja Järvi-Pohjanmaan perusturva ovat päättäneet  19.11.2020 seuraavista rajoituksista ja varotoimenpiteistä, jotka tulevat voimaan 20.11.2020 ja ovat voimassa 4.12.2020 saakka:

Alajärven kaupunki ja Järvi-Pohjanmaan perusturva antavat vahvan suosituksen joukkueurheilun ja joukkueurheilun kilpailutoiminnan toiminnan tauottamisesta. Lisäksi annetaan vahva suositus, ettei yli 20 hengen kokoontumisia järjestetä sisä- eikä ulkotiloissa. Myös vahva suositus annetaan sille, että yli 15-vuotiaat käyttävät maskia myös harrastustoiminnassa.

Alajärven kaupungin sivistyslautakunnan alainen toiminta

Alajärven kaupungin varhaiskasvatuksessa hyvitetään asiakasmaksut, mikäli huoltajat päättävät järjestää lastensa hoidon itse. Avoin varhaiskasvatus suljetaan. Taimelan koulu siirretään etäopetukseen. Alajärven lukio siirretään etäopetukseen lukukauden loppuun. Alajärven perusopetuksen yksiköiden henkilökunnalle annetaan suositus käyttää kasvomaskeja. Kiertävät terveydenhoitajat, psykologit, toimintaterapeutit, kuraattorit ja opettajat eivät kierrä Alajärven ja Vimpelin alueella. Kirjastot ja museot suljetaan. Alajärven kaupungin liikuntatilat (monitoimihalli, pallohalli, uimahalli, kuntosalit sekä kaikki muut kaupungin liikuntatilat )suljetaan. Kaikki harrastus- ja vapaa-ajan toiminta kaupungin liikuntatiloissa keskeytetään.

Kaupungin vapaa-ajan tilaisuudet perutaan sisä- ja ulkotiloissa. Alajärven kansalaisopiston kurssit Alajärvellä ja Soinissa keskeytetään. Taiteen perusopetus järjestetään mahdollisuuksien mukaan etäopetuksena. Musiikkiopiston Alajärven ja Soinin opetus keskeytetään. Opetusta järjestetään mahdollisuuksien mukaan etäopetuksena.

Järvi-Pohjanmaan perusturva

Järvi-Pohjanmaan terveyskeskuksen ja Lehtimäenterveysaseman ovet pidetään suljettuna, jolloin asiointi tapahtuu ajanvarauksella. Lehtimäen ja Vimpelin terveysasemien laboratoriopalvelut suljetaan 20.-29.11. väliseksi ajaksi. Alajärven ja Lehtimäen tehostetun palveluasumisen ja palveluasumisen yksiköihin annetaan vahva suositus, että niissä ei vierailla (pl.saattohoidossa olevat asukkaat). Ikäihmisten päivätoiminta suljetaan. Akuuttiosastolle annetaan vahva suositus, että niissä ei vierailla (pl. saattohoi-dossa olevat asukkaat). Lehtimäen toimintakeskus suljetaan. Työpaja Kipinä suljetaan.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.