Yrityskauppa toi Tiklille toisen yrittäjäpalkinnon

Pasi Arvola ja Timo Mastokangas vastaanottivat Vimpelin vuoden yritys 2020 -palkinnon, jonka heille toi iso yrityskauppa. Honpumet Oy:n ostaminen osaksi Tikli Groupia tukee yrityksen strategista kasvua ja laajentaa palveluvalikoimaa sekä vahvistaa molempien yhtiöiden markkina-asemaa.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Yrityksellä on Vimpelissä pitkät perinteet, sen juuret ovat 1960-luvulla ja nykyisessä muodossa toimintaa on harjoitettu 1988 alkaen. Alumiinin moniosaajan tuotevalikoimasta löytyvät alumiinitikkaat ja telineet, -ikkunat ja -ovet, savunpoistojärjestelmät, tilanjakoratkaisut, vesivaa’at sekä pihatuotteet varastointiin, jätehuoltoon ja polkupyörien säilytykseen. Yrityksen omistus jakaantuu paikallisten toimijoiden ja yksityisten kesken.

Tikli palkittiin yrittäjäpalkinnolla vuonna edellisen kerran 2013. Aihetta palkinnon myöntämiseen uudelleen oli yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Timo Vesalan mukaan jälleen, sillä elokuussa Tikli teki kaupat Sastamalan Mouhijärvellä toimivasta Honpumet Oy:sta, jolla on vankkaa osaamista alumiiniprofiilien CNC-koneistuksessa. Kaupan myötä yrityksen työntekijämäärä tuplaantui.

–Tässä on oltu rohkeita. Yritykseen tuli 40 uutta työpaikkaa, Vesala taustoitti palkintoa.

Tikli oli suunnitellut laajentavansa CNC-liiketoimintaansa. Myytävänä ollut yritys oivan mahdollisuuden kasvuun: tarjolla oli mahdollisuus saada vuosikymmenten mukanaan tuomaa kokemusta ja tietotaitoa.

Yhtiöt tekivät viime vuonna liikevaihtoa yhteensä 15,4 miljoonaa euroa. Palkkalistoilla on nyt noin 90 työntekijää. Yrityskaupoilla tavoiteltiin synergiaetuja: käytettävissä on paitsi osaamista CNC-koneistukseen, myös nykyaikaiset laitteet siihen. Entinen yrittäjä ja työntekijät jatkavat uuden työnantajan palveluksessa, ja Arvola sekä Mastokangas ovat olleet viikoittain, jolloin matka Sastamalaan on tullut hyvinkin tutuksi.

–Tämä oli aikamoinen yllätys. Justiinhan me oltiin vuoden yritys. Seitsemän vuotta on mennyt äkkiä ja paljon on tapahtunut. Enää ei näe lukea tekstiä pystin kyljestä, veisteli Arvola.

Palkintoa olivat luovuttamassa myös Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Vesa Alanko-Luopa sekä yrittäjäyhdistyksen hallituksen jäsen Samuli Salmela.

TIKLI on hakenut aina kasvua.

–Jo 2013 ajattelimme isommasti. Jatkuva investointi on osa jatkuvaa kasvustrategiaa, kasvu ja kehitys luovat työpaikkoja.

Liiketoimintasuunnitelma tehdään viisi vuotta eteenpäin.

–Viime vuonna mietittiin asioita tarkasti. Meillä on jo selkeä visio seuraavista askelista. Valittu kasvustrategia luo hyvän pohjan. Suunta on tiedossa myös henkilökunnalla.

–Tällä hetkellä toimintaympäristö aiheuttaa ongelmia ja hidastaa tavoiteltua kasvua. On tämä ollut melkoinen vuosi!

Tikli luopui viime vuoden jälkeen kattoturvatuotteiden valmistuksesta. Koronapandemia on jarruttanut vientiä ja tehnyt kolhuja liikevaihtoon, mutta asenne on, että koska perusteet ovat kunnossa, toimintaa voidaan kehittää ja kasvua tehdä jälleen tulevaisuudessa.

MUUTKIN uudet innovaatiot kiehtovat Tiklin väkeä. 3D-tulostuslaitteet on hankittu mallinnusta varten. Hiilikuitu- ja kevlarvahvistettuja muovitulosteita on käytetty prototyyppien tekemiseen esimerkiksi kiinnikkeitä suunniteltaessa, ja tätä palvelua myydään mielellään myös talon ulkopuolelle. –Haistelemme kaiken aikaa uusia tekniikoita, laitteita ja toimintatapoja. 3D-tulostus on tulevaisuutta metallinkin osalta.

TYÖNTEKIJÖITÄ Tikli on löytänyt kohtuullisesti. –Yhteistyö Jamin kanssa on tässä tärkeää. Se on koettu hyvänä. Ilman heitä olisi huoli siitä, mistä työvoimaa saadaan tulevaisuudessa.

Mastokangas kertoi, että palkintoa juhlitaan juomalla kakkukahvit henkilökunnan kanssa. –Tämä on henkilökunnan yhteinen juttu. Kiitos kuuluu heille, ajat ovat vaikeat. Hyvä henkilöstö luo pohjan kaikelle toiminnalle. Yksikään kone ei toimi ilman osaavaa käyttäjää.

Palkinto antaa potkua etenkin aikana, jolloin ei ole selvää kuvaa tulevasta, pohtivat Arvola ja Mastokangas.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.