Alajärven kaupunginhallitus 16.11.2020: Esisopimus maakaupasta Attendon kanssa palautettiin valmisteluun

Attendo Oy ostaa Kaupinkartanon tilat ja maa-alueen vanhustenpalveluyhdistykseltä rakentaakseen Alajärven Senioritalon. Arkistokuva.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

ATTENDO Oy on ostanut Alajärven Seudun Vanhuspalveluyhdistys ry:ltä Kaupinkartanon asumispalveluyksikön kiinteistön tarkoituksenaan rakentaa kiinteistölle ikäihmisille tarkoitettu palvelutalo Alajärven Senioritalo, jossa on tehostettua palveluasumista sekä tukiasuntoja. Palvelutalo tulee sijoittumaan vain osalle nykyistä Kaupinkartanon kiinteistöä, joten yrityksen ja kaupungin kesken on käyty neuvotteluita siitä, että kaupunki ostaisi 8 800 neliön määräalan kiinteistöstä sillä sijaitsevine rakennuksineen ja liittymineen euron kauppahinnalla. 

Attendo Oy on hakenut kohteeseen ARA:lta erityisryhmien asuntoihin tarkoitettua investointiavustusta ja saanut hakemukseen myöntävän päätöksen. Kunnanhallituksen oli määrä hyväksyä kiinteistökaupasta esisopimus, ja lopullinen kauppa toteutettaisiin sen jälkeen, kun kiinteistö on siirtynyt Attendon omistukseen. Kaupunginjohtaja Vesa Koivunen perusteli kauppaa muun muassa tulevaa asuntorakentamista silmällä pitäen. Osayleiskaava on parhaillaan valmistelussa ja sen yhteydessä kaupungilla on mahdollisuus jakaa kyseinen alue pienempiin tontteihin, jolla mahdollistetaan rivitalorakentamista. Toinen vaihtoehto on myydä tontti kokonaisuutena eteenpäin kaupalla, jossa olemassa olevien rakennusten purkuvelvoite jää ostajalle. Alue on keskeisellä paikalla lähellä palveluita, joten se tulee kiinnostamaan ostajia. Rakennusten purkukustannukset ovat arviolta 100 000–150 000 euroa, mitä voidaan kattaa tonttien myynnillä. Kaupunki ei ole antanut Attendo Oy:lle mitään sitoumusta asukaspaikkojen tai muiden palveluiden ostamisesta.

Pentti Joensuu (kok.) esitti, että kaupunginhallitus ei hyväksy kauppakirjaa. Neuvottelutauon jälkeen puheenjohtaja esitti, että asia palautetaan uudelleen valmisteluun lisäselvityksen saamista varten. Tämä hyväksyttiin äänestyksessä 2–7, jolloin Joensuu ja Mäenpää äänestivät käsittelyn jatkamista ja Jarmo Hänninen, Turo Kalliomaa, Kuisma Kujala, Anne Matokangas, Sari Palmu, Esko Rintamäki ja Marjo Vistiaho käsittelyyn palauttamista.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.