Vimpelin kunnanhallitus 16.11.2020: Hybridipalvelukeskus investointilistalla

Esi- ja perusopetuksen ja lukion sekä kirjaston yhdistämistä saman katon alle suunnitellaan Vimpelissä. Arkistokuva.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

KUNNANHALLITUS hyväksyi investointiosan vuosille 2021 sekä taloussuunnitelmavuosille vuoteen 2025 saakka ja esittää niitä valtuustolle hyväksyttäväksi.

Ensi vuodelle investoinnit ovat minimissä. Maan ostoon varattu 50 000, rakennusten ostoon 20 000 ja asemakaavan tarkistamiseen 30 000 euroa. Sääksjärven rantakaavan menot ovat 20 000 ja tulot 20 000 euroa. Sivistystoimen osalta investoidaan liikuntahallin kalustukseen 10 000 euroa. Nuorisovaltuuston vetoomus yhteiskoulun pihan viihtyvyyden parantamisesta sai kunnanhallituksen lisäämään siihen 50 000 euron määrärahan.  Hankkeelle haetaan 15 000 euron rahoitusta. Perusturvan osalta Intervallia kalustetaan 25 000 eurolla. Teknisellä puolella sijoitetaan puhdistuspalvelun laitteisiin 20 000 euroa. Entisen Osuuskaupan julkisivua kunnostetaan 30 000 eurolla ja yhteiskoulun kellaritilasta tehdään varasto, mihin varataan 50 000 euroa. Liikuntahallin peruskorjaukseen kirjattiin 100 000 euroa, josta puolet saadaan avustuksena. Metsätarhan päiväkodin ja Rantakylän koulun perustuksia kuivatellaan 40 000 eurolla ja Aapiskujan koulupihan asfaltointiin on varattu 20 000 euroa. Suurin investointi on Intervallin uudisosa sekä pihojen viimeistely, jotka maksavat 700 000 euroa.

Yleisten alueiden osalta nettomenot ovat 272 685 euroa. Saarikentän alueelle on varattu 80 000 euroa, johon saadaan 32 315 euron avustus. Vesihuoltolaitokseen investoidaan 95 000 euroa.

SUUNNITELMAVUOSILTA investoinnit on niin ikään karsittu vähiin. Sen sijaan vuodelle 2022 esitetään 20 000 euron ja 2023 30 000 euron suunnittelurahaa hybridipalvelukeskukselle, joka toteutettaisiin vuosina 2024–2025. Sen hinnaksi arvioidaan seitsemän miljoonaa euroa.

Valtuusto on työstänyt kiinteistöstrategiaa pitkän aikaa ja se toivotaan saatavan valmiiksi tämän vuoden puolella. Siinä kunnan omistamia kiinteistöjä tarkastellaan pidemmällä aikajänteellä.

–Kiinteistökanta on kohtuullisen vanhaa ja osassa rakennuksista on ongelmia. Tämänhetkisen suunnitelman mukaan kaikki sivistystoimea palvelevat tilat keskitetään yhteen, kertoi talous- ja hallintojohtaja Seija Kinnunen.

Uusiin tiloihin tulevat mahdollisesti ala- ja yläkoulu, lukio, kirjasto ja esiopetus. Vanhoille rakennuksille laaditaan kunnossapitosuunnitelma ja ne pyritään pitämään käyttökelpoisina mahdolliseen myöhempään käyttöön.

Hankkeen suunnittelu käynnistyy kaavoituksella. Ensin rakennukselle täytyy löytyä sopiva sijainti, sillä se ratkaisee ja määrittää monta hankkeeseen liittyvää asiaa.

–Keskustan asemakaava on rikkonainen ja julkisen palvelun kiinteistöille on jätetty vähän tilaa. Ensin täytyy valita kaavoittaja ja kaavatoimikunta varmasti kokoontuu näissä merkeissä.

Suunnitelmavuosien aikana ratkaistaan myös rahoitusmalli. Vaihtoehtoina ovat rakentaminen kunnan rahoittamana tai erilaiset vaihtoehtoiset elinkaarimallit. Hankkeiden suunnitteluvaiheessa voidaan miettiä ratkaisuja, joihin on saatavissa erilaisia avustuksia muun muassa vihreä rahoitus ja muut vastaavat avustukset.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.