Ankkureiden naisten suomensarjajoukkue toteutuu seurojen yhteisvoimin

Julkaistu:

Aihe:

–Alajärvi oli paikkana luonnollinen, sillä Ankkureilla oli ollut viime kaudella maakuntasarjassa hyvin menestynyt joukkue. Ankkureissa Suomisarja-paikan hakemista tai saavuttamista on mietitty jo oikeastaan kaksi vuotta, siitä lähtien kun nykyinen edustusjoukkuetoiminta aloitettiin nykyisten C-tyttöjen kanssa.

Suomisarja-joukkuetta lähdetään rakentamaan yhteistyössä Vimpelin Vedon B-tyttöjen kanssa.

–Eli joukkueessa tullaan näkemään Alajärven Ankkureiden C-tyttöjen ja viime kauden maakuntasarja-pelaajien lisäksi myös pelaajia Vimpelistä ja lähikunnista. Meillä on kokonaisuudessaan nuori joukkue, jossa on muutama kokeneempi pelaaja toivottavasti mukana.

Ensimmäisen kauden tavoitteena on oppia suomisarjan vaatimustaso ja pysyä sarjassa. Sen jälkeen tasoa ja sijoitusta on tarkoitus lähteä nostamaan kohti sarjan kärkeä. Kolmen, viiden vuoden sisällä meillä olisi toivottavasti toiminta kehittynyt siihen malliin, että voisi ainakin realistisesti tavoitella paikkaa Naisten Ykköspesiksessä, linjaa Tuomela.

NAISTEN kilpailutoiminta kasvaa vauhdilla pesäpallossa. Superpesiksessä on mukana kaikkien aikojen ennätysmäärä, 13 joukkuetta ja Ykköspesiksessä 17 joukkuetta, kun koronan vuoksi sarjoista ei pudonnut joukkueita kaudella 2020. Kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle naisten suomensarjaan on nyt vahvistettu peräti 44 joukkuetta, joista yksi on Alajärven Ankkurit. Yhteensä joukkueita kolmella korkeimmalla sarjatasolla on 23 enemmän kuin 2012.

–Hakemusten määrä yllätti. Saimme runsaasti laadukkaita terveeltä pohjalta laadittuja hakemuksia, joissa pelaajapolku oli rakennettu kuntoon, Pesäpalloliiton kilpailupäällikkö Timo Lamminen kiittelee.

Vimpelin Vedon kakkosjoukkue pelaa niin ikään suomensarjaa miesten puolella.

–Miesten suomensarja pelataan 42 joukkueen sarjana neljässä lohkossa ja naisten suomensarja laajennetaan viidessä lohkossa pelattavaksi 44 joukkueen sarjaksi. Laajennuksen taustalla on joukkueiden maantieteellinen jakautuminen sekä runkosarjan ottelumäärän parempi hallinta viiden lohkon myötä. Tavoitteellinen ottelumäärä on suomensarjassa 16–18 ottelua joukkuetta kohden, Lamminen kertoo.

–Pesäpallon kilpailutoiminta vahvistuu Itä-, Keski- ja Pohjois-Suomessa, mikä on maantieteellisesti tärkeää. Uusienkin joukkueiden on helpompi lähteä mukaan, kun kaikki matkat eivät veny hurjan pitkiksi.

Miesten ja naisten lohkojaot, sarjajärjestelmät ja ylempien pudotuspeliotteluiden pelitapa päätetään joulukuun alussa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.