Järvi-Pohjanmaalla seitsemän uutta koronatartuntaa maanantaina

Julkaistu:

Aihe:

Järvi-Pohjanmaan perusturvan alueella on todettu  COVID -19 –tartuntaa maanantain 18.11. aikana, tiedotti perusturvajohtaja keskiviikkona aamupäivällä. Tällä hetkellä Lehtimäen tartuntaryppääseen liittyy 12 positiivista tartuntaa. Uusien tartuntojen johdosta Alajärven Lehtimäen kaupunginosa on siirtynyt alueena pandemian perustasolta kiihtymisvaiheeseen. Uudet tartunnan liittyvät aiempaan tunnettuun tartuntaketjuun. Tartunnan saaneet on asetettu eristyksiin. Tällä hetkellä altistuneita on Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella noin 100, ja heidät on asetettu karanteeniin. Altistuneissa on paljon ikäihmisiä sekä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöä.

-On ensiarvoisen tärkeää, että kuntalaiset huolehtivat hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä turvaväleistä, muistuttaa perusturvajohtaja Tanja Penninkangas.

Etelä-Pohjanmaalla on voimassa kiihtymisvaiheen kasvomaskisuositus. Kasvomaskien käyttöä tulee tehostaa merkittävästi kaikissa sosiaalisissa tilanteissa. Flunssaisena ei pidä liikkua missään. Kasvomaskeja suositellaan käytettävän joukkoliikenteessä, jossa on lähikontakteja, ei aina voida välttää, matkalla koronavirustestiin ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella, riskialueelta Suomeen saapuessa matkalla karanteeniin ja jos karanteenin aikana on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella, toisen asteen oppilaitoksissa, julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää. Julkisia sisätiloja ovat esimerkiksi kaupat ja ostoskeskukset, postit, pankit, kirjastot ja muut vastaavat sisätilat, uimahallit, maauimalat, kylpylät ja saunat (yleiset tilat ja pukeutumistilat), kirkot ja muut uskonnollisten yhteisöjen tilat, konserttisalit ja muut elävän musiikin esittämiseen käytettävät tilat, liikuntaan tai urheiluun sekä niiden seuraamiseen käytettävät tilat, teatterit, elokuvateatterit, museot ja galleriat, huvi- ja teema-puistot, festivaalit, markkinat, kongressi- ja messukeskukset sekä muut tapahtumien järjestämiseen käytettävät tilat.

Koronaan viittaavien oireiden ilmaantuessa pyydetään ottamaan yhteyttä Järvi-Pohjanmaan terveyskeskukseen (p.06 2412 7700), tai sen ollessa suljettuna maakunnalliseen Päivystysapuun 116117.

Varotoimenpiteinä perusturvan ja sivistystoimen toimintaan tehdään seuraavat muutokset, jotka ovat voimassa 30.11.2020 saakka:

-Lehtimäen toimintakeskus suljetaan.

-Lehtimäen tehostetun palveluasumisen ja palveluasumisen yksiköihin annetaan vah-va suositus, että niissä ei vierailla (pl.saattohoidossa olevat asukkaat).

-Työpaja Kipinä suljetaan.

-Taimelan koululle annetaan ohjeet etäopetukseen siirtymisestä, mikäli tartuntatilanne pahenee. Mahdollisista koulunkäyntiin liittyvistä muutoksista tiedotetaan Wilman kautta. Mikäli etäopetukseen siirrytään, oppilaille järjestetään ateriajakelu.

-Alajärven perusopetuksen yksiköiden henkilökunnalle annetaan suositus käyttää kasvomaskeja.

-Käpälämäen päiväkodin asiakasmaksut hyvitetään, mikäli huoltajat päättävät järjestää lastensa hoidon itse.

-Lehtimäen kansalaisopiston toiminta on tauolla.

-Lehtimäen kirjasto toimii pelkästään omatoimikirjastona.

-Kiertävät terveydenhoitajat, psykologit, toimintaterapeutit, kuraattorit ja opettajat eivät kierrä Alajärven ja Vimpelin alueella.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.