Etelä-Pohjanmaan sosiaaliasiamies aloittaa tammikuussa

SOSIAALIASIAMIESTOIMINTA käynnistyy tammikuussa 2021 Pohjanmaan maakuntien sosiaalialan osaamiskeskus Sonet Botniassa, joka on hallinnollisesti organisoitunut Seinäjoen Ammattikorkeakoulu Oy:n yhteyteen. Kyseessä on asiantuntijatehtävä, joka perustuu lakiin sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista. Toimintaa on valmisteltu yhdessä Eskoon kanssa. Vimpelin kunnanhallitus hyväksyi asiakirjat eilen.

Lain mukaan kunnan on nimettävä oma tai muiden kuntien kanssa yhteinen sosiaaliasiamies.  Tämän tehtävä on neuvoa asiakkaita asiakaslain soveltamiseen liittyvissä asioissa, avustaa muistutuksen teossa, tiedottaa asiakkaan oikeuksista, toimia muutenkin asiakkaan oikeuksien edistämiseksi ja toteuttamiseksi ja seurata asiakkaiden oikeuksien ja aseman kehitystä ja antaa siitä selvitys vuosittain kunnanhallitukselle. Sosiaaliasiamies on puolueeton henkilö, joka toimii asiakkaiden edun turvaajana. Hän voi toimia asiakkaan ja työntekijän välimiehenä ongelmatilanteissa. Sosiaaliasiamiehen esteettömät toimitilat järjestyvät Seinäjoen Kampustalolle, lisäksi hän ottaa asiakkaita vastaan kunnan osoittamissa tai muissa asiakkaan kanssa sovituissa tiloissa.  

Sosiaaliasiamieheltä edellytetään sosiaalityöntekijän kelpoisuutta tai muuta tehtävään soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa sekä monipuolista sosiaalialan tuntemusta. Virkaan valittavan vuosipalkka on 53 750 euroa, mikä tekee sivukuluineen 84 441,25 ja kaikkine tila- yms. sijaiskustannuksineen yhteensä 118 481,22 euroa. Toiminnasta maksettava korvaus määrittyy kunnan asukasmäärän mukaan.

Järvi-Pohjanmaan perusturvan kustannus on vuosittain yhteensä 9 660,72 (Alajärvi 6 004, Lappajärvi 1 881 ja Vimpeli 1 775 euroa) ja Kaksineuvoisen 11 397,58 (Evijärvi 1 522 ja Kauhava 9 874 euroa). Sopimukset allekirjoitetaan kunnissa lokakuun loppuun mennessä.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.