Tiistaina jälleen kaksi uutta koronatapausta Etelä-Pohjanmaalla

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin tiistaina 20.10. jälleen kaksi uutta koronavirustartuntaa. Toinen sairastunut on ollut jo karanteenissa ja toisen tartunnan lähde on maakunnan ulkopuolelta. Tartuntojen kokonaismäärä on 153. Sairaalahoitoon ei ole joutunut uusia potilaita.

COVID-19-näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 36 114. Eilen tutkittiin 290 näytettä.

THL on huhtikuusta lähtien kartoittanut koronaviruksen esiintymistä Suomen jätevesissä. Esiintymistä tutkitaan mittaamalla puhdistamattomasta jätevedestä koronaviruksen geeniperimää.

Seinäjoen keskuspuhdistamon jätevesinäytteestä löytyi koronavirusta ensimmäisen kerran syyskuun puolivälissä ja myös 4.–17.10.2020 viikkoraportin mukaan viemäriverkoston jätevedestä löytyi koronavirusta. Koronaviruksen esiintyminen jätevedessä voi olla varoitus tartuntojen lisääntymisestä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.