Etelä-Pohjanmaalla viime viikolla merkittävästi vähemmän koronatartuntoja, koska ihmiset ovat alkaneet noudattaa turvallisuusohjeita

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin perjantaina 16.10. kaksi koronavirustartuntaa ja lauantaina 17.10. yksi tartunta. Sunnuntaina 18.10. ei uusia tartuntoja todettu. Kaikki tartunnat todettiin jo karanteenissa olevilla. Tapausten kokonaismäärä on nyt 149. Sairaalahoidossa on muutamia potilaita.

Ilmaantuvuus on alueellamme 14 vuorokauden seurannassa 23,8/100 000 asukasta ja seitsemän vuorokauden seurannassa 7,3/100 000 asukasta. Viikon ajalta positiivisten näytteiden osuus on 0,54 kaikista otetuista näytteistä.

Mainos

–Viime viikolla Etelä-Pohjanmaalla todettiin tartuntoja merkittävästi vähemmän kuin aikaisemmin. Mikäli kehitys jatkuu suotuisana, palautuu sairaanhoitopiiri kiihtymistasolta perustasolle jo lähiaikoina. Uskomme, että myönteinen kehitys johtuu väestön vahvasta sitoutumisesta turvavälien noudattamiseen, hyvään käsi- ja yskimishygieniaan, kasvomaskien käyttöön ja matkustamisen välttämiseen riskialueille, kuten Vaasaan, ylilääkäri Matti Rekiaro sanoo.

COVID-19-näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 35 401. Eilen tutkittiin 91 näytettä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.