Nuorisovaltuuston aloite tepsi, ja kaupunki maksaa Kauhavan lukiolaisten maskit

Julkaistu:

Aihe:

KAUHAVAN lukioissa päätettiin ottaa kasvomaskit käyttöön 7.10. alkaen. Kaupungin johtoryhmä linjasi aluksi, että lukiolaisten maskien hankinta kuuluu heidän huoltajilleen. Nuorisovaltuuston aloitteesta kuitenkin johtoryhmä muutti kantaansa, ja lukiolaisille jaettiin maanantaina kaksi kankaista kasvomaskia per henkilö.

Nuorisovaltuuston puheenjohtaja Mikko Jaskari kertoo nuorisovaltuuston olleen huolissaan vahvan maskisuosituksen asettamasta taloudellisesta paineesta ja rasitteesta, joka tuntuu erityisesti niissä perheissä, joissa huoltaja tai huoltajat ovat lomautettuina koronatilanteen vuoksi.

–Tämän vuoksi laadimme kannanoton, jonka vaatimuksena kaupungille oli pohtia, miten se voisi tukea Kauhavan alueen lukiolaisia kasvomaskien hankinnassa. Lisäksi muita toimia, kuten ruokailujen porrastamista, toivottiin, ja näin tehtiin jo ainakin Alahärmän koulukeskuksessa, Jaskari kertoo. 

Mainos

Nuorisovaltuusto on tyytyväinen kaupungin päätökseen, sillä se yhdenvertaistaa opiskelijoiden asemaa. Kaikilla on oikeus turvalliseen ja terveeseen kouluympäristöön.

–Kauhava on hyvä esimerkki siitä, miten nuoria kuullaan erityisesti silloin, kun se todellakin on tarpeen. Nuorisovaltuusto kiittää johtoryhmää erinomaisesta yhteistyöstä, sillä päätös maskien hankkimisesta syntyi nopeasti. Ymmärrämme, että kasvomaskien hankkiminen on kaupungille huomattava kuluerä, joka rasittaa taloutta. Kuitenkin jokainen nuoriin panostettu euro tulee takaisin vuosien mittaan moninkertaisena, varsinkin nyt, kun Kauhava on näyttänyt todellakin olevansa nuorten Kauhava, toteaa Jaskari. 

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.