Vimpeliläistä osaamista koko tien leveydeltä

TORSTAINA iltapäivällä lähti Viaconin Vimpelin tehtaan pihasta erikoisleveä kuljetus. 7,2 metriä leveitä alikulkukomponentteja kuljettaneet rekat pysäyttivät muun liikenteen matkallaan kohti Kittilää ja Levin hiihtokeskusta.

Niiden ostajana on Kittilän kunta.

–Tämä on historiamme levein kuljetus, kertoi Viaconin teräsputkia ja -siltoja valmistavan toimipisteen tehdaspäällikkö Juha Ylipekka.

Vuosien varrella tehtaalta on lähtenyt useita alikulkusiltoja muun muassa pohjoisen hiihtokeskuksiin, mutta yli seitsemän metriä leveät on aiemmin koottu pienemmistä osista paikan päällä. Tämä tehtiin pintakäsittelyä myöten valmiiksi Vimpelissä.

Oy Viacon Ab työllistää Vimpelissä on tällä hetkellä 18 vakituista ja yhden määräaikaisen työntekijän, joista 14 työskentelee tuotannossa. Tähän mennessä kulunut vuosi on ollut Viaconille poikkeuksellisen hyvä. Se on voinut rekrytoida uusia työntekijöitä, ja sesonkityöläisiä on palkkalistoilla vielä lokakuussakin. Yritys on säästynyt poikkeusolosuhteiden vaikutukselta ja ensi vuodellekin näkymät ovat kohtuulliset.

–Toivottavasti valtio ei ainakaan pienennä teiden korjaamiseen laitettavia määrärahoja, koska entistäkin teiden korjausvelkaa on kasaantunut vuosiksi eteenpäin ja korjausten siirtäminen vaikeuttaa nyt jo paikoin kuljetuksia ja vaarantaa kuljettajien ja kuljetusten turvallisuutta.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.