Evijärven kunnanhallitus 12.10.: Ei huomautettavaa tuulivoimaloista ja hallintopäällikön virka hakuun

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

PEDERSÖREN kunta on pyytänyt Evijärven kunnan lausuntoa Mastbackan tuulivoimapuiston osayleiskaavan ehdotuksesta.

Tavoitteena on rakentaa kuusi tuulivoimalaa Lillbyn ja Lappforsin kylien väliin Pedersören kunnan itäosaan. Lähimmät rakennukset sijaitsevat Lappforsin Västerbackassa, noin kahden kilometrin päässä tuulivoimaloista. Evijärven puolella lähimmät tuulimyllyt olisivat runsaan seitsemän kilometrin päässä Kattilakosken ja Latukan vakituisesta asutuksesta.

Myllyt olisivat 280 metriä korkeita ja tehoiltaan 7 MW. Ely-keskuksen lausunnon mukaan niistä ei aiheudu haitallisia ympäristövaikutuksia. Myöskään Evijärven kunnanhallituksella ei ollut huomautettavaa tuulivoimakaavasta. Evijärvellä linjattiin vuonna 2016, ettei tuulivoimaloita tulisi sijoittaa alle neljän kilometrin etäisyydelle vakituisesta eikä loma-asutuksesta, eikä tuo raja tässä tapauksessa alitu.

EVIJÄRVEN kunta laittaa hakuun hallintopäällikön viran, koska hallintopäällikkö Mikko Huhtala valittiin syyskuun lopussa uudeksi kunnanjohtajaksi. Hän on hoitanut sen jälkeen molempia tehtäviä.

EVIJÄRVEN maatilojen kokonaistulot kasvoivat viime vuonna hieman.

Maatilojen tulot olivat viime vuonna yhteensä 15,3 miljoonaa euroa. Maatalouden myyntitulojen osuus tästä oli 5,7 miljoonaa, maatalouden tulotukien eli maaseutuhallinnon ohjaamien tukien osuus 4,7 miljoonaa, metsätulojen 1 miljoona ja sivuansioiden tai liitännäiselinkeinojen 4 miljoonaa euroa.

Evijärvellä oli viime vuonna 124 maatilaa. Luku kasvoi yhdellä vuodesta 2018, jolloin tiloja oli 123. Maitotilojen lukumäärä oli 30.

Evijärvi oli maatalouden kokonaistuloilla mitattuna Suomen 149. suurin kunta. Edellisvuonna se oli 158. suurin. Maatalouden myyntituloilla mitattuna se oli 127. suurin (130. vuonna 2018).

Maatilojen kokonaistulojen osalta kasvua oli vuonna 2019 ollut edellisvuoteen verrattuna kaksi prosenttia. Samoin myyntitulot kasvoivat neljä prosenttia. Evijärven osuus maatilojen kokonaistuloista Etelä-Pohjanmaalla on kaksi prosenttia. Etelä-Pohjanmaan osuus koko Suomen maatilojen kokonaistuloista on 12%.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.