Evijärven uuden kunnanjohtajan ensimmäiset päivät ovat alkaneet vauhdikkaasti

Mikko Huhtala kisasi kunnanjohtajan paikasta kauhavalaisen Annukka Annalan kanssa.
Sen lisäksi, että Mikko Huhtala on saanut aloittaa uuteen työhönsä kuuluvia vastuita, hän hoitaa edelleen myös hallintopäällikölle kuuluvia tehtäviä. Jälkimmäiseen virkaan aletaan hakea uutta työntekijää näinä päivinä.

MIKKO HUHTALAN ensimmäiset päivät Evijärven uutena kunnanjohtajana ovat olleet työn täyteisiä.

Sen lisäksi, että hän on saanut aloittaa uuteen työhönsä kuuluvia vastuita, hän hoitaa edelleen myös hallintopäällikölle kuuluvia tehtäviä. Jälkimmäiseen virkaan aletaan hakea uutta työntekijää näinä päivinä.

Tiiviissä työyhteisössä kiireapu on toki hienosti lähellä, kun kaikki hoitavat vastuullisesti yhteisiä asioita, hän kertoo.

–Nyt työn alla on muun muassa ollut hallituksen asioiden valmistelua ja talousarvion tekemistä ensi vuodelle. Oman haasteensa on tuonut myös koronavirustilanne, jonka kehittymistä seuraamme tarkasti.

SATAKUNNAN Kokemäeltä lähtöisin oleva ja Vetelissä asuva 40-vuotias Huhtala on ollut Evijärven kunnan palkkalistoilla kesästä 2017 lähtien. Hän oli aluksi hallintosihteeri, ja viime vuonna nimike vaihtui hallintopäälliköksi.

Hän asuu perheensä kanssa Vetelissä, josta käsin hän kulkee töihin. Hänen vaimonsa työskentelee lehtorina ammattikorkeakoulussa. Heillä on kolme poikaa, joista kaksi on alakouluikäisiä ja kolmas päiväkodissa.

Harrastuksenaan hän koettaa parhaansa mukaan ehtiä ulkoilemaan monipuolisesti.

–Käyn mielelläni metsässä kävellen, pyöräillen tai hiihtäen latuja pitkin tai metsäsuksilla, hän kertoo. –Yritän viettää vapaa-aikaa poikien kanssa niin paljon kuin vain on mahdollista.

SAMASSA kokouksessa, jossa Huhtala valittiin kunnanjohtajaksi, valtuusto teki päätöksen muuttaa Evijärven säännöstelykäytäntöä.

Siitä seuraa, että ely-keskus tekee sen päätöksen perusteella aluehallintovirastoon hakemuksen säännöstelyluvan muuttamiseksi. Aluehallintoviraston päätöksen jälkeen itse säännöstely on ely-keskuksen vastuulla luvan mukaisena.

Huhtala ei osaa vielä sanoa tarkemmin, koska järven pintaan on käytännössä odotettavissa näkyviä muutoksia, sillä se riippuu siitä, miten lupaprosessi etenee aluehallintovirastossa.

–Ely-keskus on kuitenkin arvioinut, että käsittely kestää noin vuoden. Toivottavasti päätös tulee mahdollisimman nopeasti sieltä avilta.

Hän itse piti valtuuston tekemää päätöstä hyvänä.

–Oli tärkeää, että saatiin hankittua tarvittava lisätieto, jonka pohjalta valtuusto pystyi tekemään yksimielisen päätöksen.

KUNTIEN taloustilanne on muutenkin haastava, mutta sen lisäksi koronapandemia on tänä vuonna aiheuttanut lisää ongelmia. Evijärvellä on silti kunnanjohtajan mukaan mahdollisuudet päästä talousarvioon, mutta tulevia vuosia ajatellen ”pitää kyllä pitää tarkkaa taloutta.”

–Talouden tasapainottamistyöryhmän kautta meilläkin on hakusessa tasapainottamistoimia, jotta saataisiin tulevat vuodet paremmalle tolalle.

Evijärvellä menee hänen mielestään oikein hyvin. Esimerkiksi liikuntapaikkoihin on panostettu, päiväkotia ja eskaritiloja on rakennettu ja Antinrinteen terveyskeskusta ja vanhainkodin puolta saneerataan parhaillaan.

–Meillä on tehty paljon strategian mukaisia toimenpiteitä, joilla on panostettu ihmisten hyvinvointiin ja viihtyvyyteen. Se on suunnitelmallista toimintaa ja hieno asia, hän sanoo. –Tärkeintä on pitää huoli, että Evijärvi pysyy hyvänä paikkana asua, elää ja yrittää. Erityisesti täytyy kiinnittää huomiota siihen, että kuntatalous pysyy perässä, jotta saamme pidetty palvelut hyvällä tasolla ja edelleen kehitettyä kuntaa.

TERVEISIÄ kuntalaisille?

–Toivon, että hyvä yhteistyö kunnan, kuntalaisten, eri yhdistysten ja yrittäjien kesken jatkuu. Täällä on hyvä tekemisen meininki joka saralla, Huhtala toteaa. –Pienessä kunnassa on kaiken perusta, että on aktiivisia ihmisiä, yhdistyksiä ja yritystoimintaa. Toivon, että he ovat aktiivisesti yhteydessä kuntaan ja minuun.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.