Vimpelin kunnanhallitus 5.10.2020: Visit Lakeus markkinoi Vimpelin matkailua ensi vuonna

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

KUNNANHALLITUS päätti, että kunta solmii Visit Lakeus Oy:n kanssa palvelusopimuksen vuodelle 2021 hintaan 1 574 euroa, joka kirjataan markkinointiin varatusta määrärahasta.

Kotimaanmatkailun kasvua povataan, mutta moni kokee ongelmaksi mielenkiintoisten kohteiden hankalan löydettävyyden. Yhtiöllä on käynnissä EU:n maaseuturahaston rahoittama ”Visit Lakeus – matkailijalle inspiroivampi Etelä-Pohjanmaa” -kehittämishanke, jossa tuotetaan uusia digitaalisia sisältöjä eri kanavissa maakunnan mahdollisuuksien nostamiseksi monipuolisesti esille. Etelä-Pohjanmaa on matkailumielessä suurelle osalle suomalaisia vielä tuntematon alue, vaikka potentiaalia omaakin. Tarkoitus on koota kaikkien toimijoiden palvelut samaan paikkaan. Yhtiö pyrkii saamaan mukaan kaikki maakunnan kunnat tarjoamalla sopimuksen ensi vuodeksi alennetulla hinnalla. Kunnat saavat vastineeksi esille esittelytekstit sekä omat kohteensa kuten museot, kirkot ja luontoreitit. Yritysten näkyvyys sivustolla perustuu maksullisiin tuotekortteihin, joita myydään basic- ja premium- tasoisina. Palvelusopimuksen tehneiden kuntien yrityksille hinnat ovat hieman edullisemmat.

KUNNANJOHTAJALLE päätettiin delegoida kunnanhallituksen päätösvaltaa peruspalveluiden turvaamiseksi ja häiriötilanteen normalisoimiseksi, kun asia koskee toimenpiteiden yhteensovittamista eri toimialueiden välillä, taloudellisten resurssien tai henkilöstöresurssien suuntaamista, tiedottamista tai muuta välttämätöntä päätöstä. Delegointi otettiin käyttöön koronaviruksen aiheuttaman häiriötilanteen vuoksi. Kunnanjohtaja tekee häiriötilanteiden aikaiseen toimivaltaansa kuuluvat päätökset häiriötilanteiden aikaisessa kunnan johtoryhmässä ryhmän jäsenen tai kokoukseen osallistuvan asiantuntijan esittelystä. Delegointipäätöksen lakkaamisesta päättää kunnanhallitus erikseen.

PIENIKOKOISTEN löytöeläinten talteenotto kilpailutettiin, koska määräaikainen sopimus Eläinhoitola Hepokatin kanssa päättyy vuoden loppuun. Vuonna 2019 löytöeläinten säilytyksen kustannus oli noin 21 000 euroa ja vuoden 2020 elokuun loppuun mennessä noin 10 000 euroa.

Eläinhoitola Hepokatti Ky:n tarjous, kokonaishinta 7 200 euroa tilojen ylläpidosta sekä kissojen hoidosta aiheutuvista kuluista, oli kokonaistaloudellisesti edullisin vaihtoehto, koska kissojen hoito on löytöeläinten talteenotossa muodostanut kokonaiskustannuksista yli 50 prosenttia.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.