Aisaparilla yhdistetty kevät- ja syyskokous

Julkaistu:

Aihe:

LEADER Aisaparin vuosikokous pidettiin Härmän kuntokeskuksessa 29. syyskuuta. Koronan vuoksi yhdistyksen kevätkokousta ei voitu pitää ajallaan keväällä, joten ohjeistuksen mukaan kevätkokous tuli pitää syyskuun loppuun mennessä. Syyskuun loppupuolelle sijoitettu kevätkokouksen aika antoi mahdollisuuden pitää syyskokous samanaikaisesti.

–Hauska tunne! On kuin tätä vuotta ei olisi elettykään. Tällainen on tämä koronavuosi, totesi kokouksen puheenjohtaja Marketta Kangas, viitaten siihen, että kokouksessa hyväksyttiin vuoden 2019 tilinpäätös ja toimintakertomus ja vuoden 2021 talousarvio ja toimintasuunnitelma.

Aisapari juhli vuonna 2019 toimintansa 20-vuotistaivalta. Vuosijuhla järjestettiin Alajärvellä. Aisapari lahjoitti toimialueensa kunnille ja kaupungeille yhteistyön merkiksi kaksi koivua, jotka kaupunki tai kunta voi sijoittaa sopivaan paikkaan ”aisaparina kasvamaan, tuohta tuottamaan ja tulevaisuuteen kurkottamaan”.

Aisapari tekee yhteistyötä kuntien kanssa muun muassa kumppanuuspöydissä. Kunnat ovat myös merkittäviä hankehakijoita.

LAILLISUUSTARKASTUKSEN jälkeen saatuja päätöksiä on vuoden 2019 loppuun mennessä yhteensä 253. Näistä yritystukia 73, kehittämishankkeita 175 ja teemahankkeita 3, sekä näiden lisäksi kaksi hankepäätöstä toimintarahasta. Tämän vuoden lopussa päättyvän ohjelmakauden Merkki Päällä -strategian tavoitteet on jo saavutettu vuoden 2019 lopussa.

Aisaparin vuosittaiseksi jäsenmaksuksi päätettiin 15 e henkilöjäseniltä, 25 euroa yhdistyksiltä ja 150 euroa kunnilta. Kannatusjäsenmaksu henkilöjäseniltä on 100 euroa ja yhdistyksiltä 300 euroa.

Aisaparin hallituksen jäsenmäärä päätettiin pitää entisen suuruisena, hallituksessa on 12 jäsentä ja 12 varajäsentä. Hallituksen jäsenet valitaan kolmikantaperiaatteella edustamaan julkista tahoa, yhdistyksiä sekä maaseudun asukkaita. Vuosiksi 2021–23 erovuoroisista hallituksen jäsenistä julkisen tahon edustajat Petri Hietamäki Ylihärmästä sekä yhdistysten edustajat Juha Hakomäki Alahärmästä ja Juha Kamppila Vimpelistä valittiin jatkamaan tehtävissään. Uutena julkisen tahon edustajan hallitukseen valittiin Juha Nivukoski Lapualta.

Varajäseniksi valittiin uusina maaseudun asukkaita edustamaan Sirpa Ojanperä Alajärveltä, yhdistysedustajana Mira Mäki-Haapoja Ylihärmästä ja Teemu Kaitalahti Lapualta sekä julkisen tahon edustajana Mika Haapsaari Kauhavalta.

Muut hallituksen jäsenet ovat Jukka Kuoppala (Alajärvi), Esa Takala (Lappajärvi), Kati Vihikangas (Lehtimäki), Martti Vaurio (Lapua), Senja Rissanen (Kauhava), Marjo Lakso (Lapua), Aulikki Salo (Kortesjärvi) ja Petteri Laukkonen (Evijärvi). Varajäsenet ovat Sanna Syrjälä (Evijärvi), Yrjö Koivukoski (Vimpeli), Petri Saunamäki (Lapua), Inka Paavola (Lappajärvi), Nina Aila (Lapua), Leena Tynjälä (Lehtimäki), Suvi Rantala (Kortesjärvi) ja Sanna Hede (Alahärmä).

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.