Korona jätti jälkensä Kortesjärven iltarastikauteenkin

Osallistujamäärässä tapahtui notkahdus, ja alkukausi, toukokuun loppuun asti, jouduttiin toteuttamaan kokonaan omatoimisuunnistuksena. Kesäkuun alussa jatkuivat ensimmäiset normaalit iltarastit, mutta halukkaat saivat jatkaa omin päin suunnistamista koko kesän.

KORONA jätti oman jälkensä myös Kortesjärven iltarastikauteen.

Osallistujamäärässä tapahtui notkahdus, ja alkukausi, toukokuun loppuun asti, jouduttiin toteuttamaan kokonaan omatoimisuunnistuksena. Kesäkuun alussa jatkuivat ensimmäiset normaalit iltarastit, mutta halukkaat saivat jatkaa omin päin suunnistamista koko kesän.

Vaikka uusiakin harrastajia näkyi, harva heistä oli oman pitäjän alueelta — siitä huolimatta, että tänä vuonna järjestettiin pätevää koulutustakin yhdessä naapuriseurojen kanssa.

KJV:n pitkän linjan suunnistusaktiivi Voitto Erkinheimo tuumii, että viime kauteen verrattuna osallistujamäärä on pudonnut ainakin sellaiset 10–15 prosenttia.

–Ja mikä huonointa, se on siellä nuorten joukossa. Vanhat konkarit vielä yrittävät touhuta, mutta nuorille on tänä päivänä kaikenlaisia paljon helpompia lajeja, eikä nuoria ole määrällisestikään yhtä paljon kuin ennen, hän sanoi keskiviikkona Nauriskallion maastossa.

KEVÄÄLLÄ jouduttiin myös perumaan yhdet seuran omat kansalliset kilpailut. Ne oli tarkoitus pitää viikkoa ennen Jukolaa.

–Ne olisivat olleet vähän kuin harjoitukset Jukolaa varten — mutta kun Jukola peruuntui, niin peruuntui sekin kisa.

Seura kuitenkin järjesti heinäkuun lopulla onnistuneesti sprintit Kortesjärven koulun pihapiirissä samaan tyyliin kuin viime vuonna Evijärvellä.

–Sinne saatiin noin 150 osallistujaa. Se oli ihan sitä luokkaa kuin odotimmekin.

76-VUOTIAS Erkinheimo kilpailee aktiivisesti, käy iltarasteilla ja järjestää niitä ja pitää vielä karttojakin ajan tasalla.

–Voitto tekee niin paljon työtä seuran eteen, että moni ei tee ammatikseenkaan yhtä paljon, huikkaa toinen mies.

Erkinheimo itse kuitenkin toivoo, että suunnistustoimintaa pyörittämään löytyisi nuorempaakin porukkaa, eikä hän enää haluaisi joutua olemaan mukana joka paikassa.

Mainos

Suunnistusjaoston puheenjohtaja nuorentui tällä kaudella Jaakko Niemistöstä Pia Suomelaan.

–Meidän vanhempien ideat on jo niin moneen kertaan käytetty, Erkinheimo toteaa.

Hän kertoo, että talkoisiin on nykyisin vaikea saada väkeä. Seura kerää talkootyöllä käyttörahaa.

–Kilpailuja järjestämään saadaan kyllä ihmisiä, mutta jos pitää mennä jotakin metsänistutusta tekemään, sinne ei tahdo tulla porukkaa, hän harmittelee. –Maailma muuttuu. Nuoremmille talkootoiminta on vähän vierasta.

Harrastusmielessä mies kuitenkin aikoo suunnistaa niin kauan kuin terveys sen sallii.

–Onhan kilpailuissa sarjojakin yhdeksäänkymmeneen asti, hän naurahtaa. –Tässä lajissa saa olla ulkona raittiissa ilmassa ja omassa rauhassa. Valtavan kova kunto ei yksin riitä, vaan ajatuksen käyttö on aivan yhtä ratkaisevaa. Jos meinaa pärjätä kilpailussa, täytyy tehdä ehdottoman puhdas suunnistussuoritus. Jos vielä pystyy juoksemaankin, niin se on kaupan päälle.

Tulokset kauden viimeisiltä iltarasteilta Evijärven Nauriskalliolla 30.9.:

Rata A 4 km (Läht. 18, kesk. 0, hyl. 0): 1) Grankull Kenneth Kronan, 37.26, 2) Hakala Heikki KortJV, 43.35, 3) Saukkokangas Aki-Vesa KortJV, 43.51, 4) Hakala Antti KortJV, 44.06, 5) Vallbacka Heikki KortJV, 44.41, 6) Koivisto Juhani KortJV, 53.04, 7) Koivisto Kari KortJV, 55.04, 8) Voitto Erkinheimo KortJV, 58.04, 9) Kuoppala Heikki KuortKu, 1.07.53, 10) Myllymäki Aimo KortJV, 1.10.32, 10) Kielinen-Myllymäki Satu KortJV, 1.10.32, 12) Mauri Finnilä VeTU, 1.23.31, 13) Lassila Vesa VetU, 1.25.08, 14) Källman Nicki -, 1.33.58, 15) Källman Sebastian Falken, 1.42.43. Ei aikaa: Harri Viita-Aho JR, Pahkajärvi Timo KortJV, Peltoniemi Tomi PieHi.

Rata B 3 km (Läht. 11, kesk. 0, hyl. 0): 1) Nukala Mika AlahK, 35.05, 2) Palojärvi Ossi KortJV, 42.05, 3) Pitkäranta Heikki KortJV, 45.30, 4) Pihlajamaa Martti VetU, 45.32, 5) Erkinheimo Ritva KortJV, 47.06, 6) Kuoppala Riitta KuortKu, 55.12, 7) Finnilä Katariina VetU, 1.09.58. Ei aikaa: Antintupa Hannu KortJV, Kaitalahti Teemu Virkiä, Mattila Jukka KortJV, Mattila Pirjo KortJV.

Rata C 1,8 km (Läht. 10, kesk. 0, hyl. 0): 1) Sebastian Grankull Kronan, 23.37, 2) Grankull Daniela Kronan , 23.40, 3) Grankull Jaana Kronan, 23.51, 4) Suomela Vilma KortJV, 34.40, 4) Suomela Pia KortJV, 34.40, 6) Lillhonga Gun -, 41.59, 7) Rajasaari Jorma KuKu, 47.17, 8) Ylilammi Seppo -, 50.38. Ei aikaa: Erkinheimo Mari-Ann KortJV, Ylesmäki Kaija KortJV.

Rata D 1,2 km (Läht. 1, kesk. 0, hyl. 0): 1) Källman Anna Falken, 33.03.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Korven tilan isäntä Mika Korpi ja Simmental-sonni Rocky.

Eläinten hyvinvointi ennen kaikkea

KORVEN tila sai 6. joulukuuta Kortesjärven Yrittäjien juhlassa Vuoden Yrittäjä -tunnustuksen.

–Tilallamme on vanha tilakyltti, jossa

Kortesjärven Järvi-Veikkojen perinteinen Kortesjärven Joulu -lehti on ilmestynyt.

Kortesjärven Joulu on ilmestynyt

KORTESJÄRVEN Järvi-Veikkojen julkaisema Kortesjärven Joulu-lehti on ilmestynyt. Tämän vuoden lehti on jo 35. vuosikerta! Tuhti

Kortesjärven Järvi-Veikkojen perinteinen Kortesjärven Joulu -lehti on ilmestynyt.

Kortesjärven Joulu on ilmestynyt

KORTESJÄRVEN Järvi-Veikkojen julkaisema Kortesjärven Joulu-lehti on ilmestynyt. Tämän vuoden lehti on jo 35. vuosikerta! Tuhti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.