Hautamäellä täydellinen päätös rallin SM-kauteen

Mika Juntusen ja Ville Hautamäen kausi päättyi voitokkaissa merkeissä. Kuva: Vesa Rauhala

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

–Kausihan päättyi täydellisesti. Suomen mestaruus ja olimme mukana tuomassa Porvoon Autopalvelulle tiimimestaruutta. Menestys on koko meidän ahkeran ja kannustavan tiimin yhteinen, totesi 14. SM-mitalinsa ja rallissa neljännen Suomen mestaruutensa ajanut Hautamäki.

Tämän vuotinen Pohjanmaa-ralli käsitti yhdeksän erikoiskoetta ja 103 erikoiskoekilometriä. Perjantai iltana ajettiin Kuortaneen suunnalla pimeässä kolme erikoiskoetta. Lauantaina kurvailtiin Lapualla hyvissä olosuhteissa kuusi erikoiskoetta.

Viiden osakilpailun SM-sarja kääntyi Hautamäen ja Juntusen eduksi 6,5 pisteellä. Toinen mestaruudesta ajanut kuljettaja oli Jaro Kinnunen, joka jäi Pohjanmaa-rallissa Hautamäelle 7,5 sekuntia. Yksi ratkaisu tapahtui seitsemännellä erikoiskokeella, kun Kinnunen jäi Hautamäelle 13,7 sekuntia.

–Perjantain pimeällä ajo oli juuri yhtä vaikeaa meikäläiselle, kun odotinkin. Jäimme ensimmäisellä erikoiskokeella Jaro Kinnuselle 10,9 sekuntia, mutta onneksi toisella pätkällä saimme eroa kiinni 4,3 sekuntia, Hautamäki tuumasi perjantai illan huollossa.

Hän lähti lauantain urakkaan 9,7 sekuntia Kinnusta perässä. Lauantain aloituksessa Kinnunen ajoi 1,4 sekunnin pohja-ajan Hautamäkeen, mutta taistelu mestaruudesta oli vielä käynnissä. Hautamäki kellotti nopeimman ajan SM2-luokassa kolmelle seuraavalla ja myös viimeiselle erikoiskokeelle.

–Virheen mahdollisuus erikoiskokeilla oli taas todella suuri. Oli se ulosajo meilläkin seitsemännellä erikoiskokeella lähellä, mutta kun kovasti yritetään, niitä tilanteita voi tulla, alajärveläinen totesi. –Mitsubishin tekniikan kanssa ei ollut ongelmia. Rengasvalinnat onnistuivat olosuhteisiin nähden hyvin, mestari sanaili tyytyväisenä.

SM Pohjanmaa-ralli SM2-luokka:

1. Ville Hautamäki. 2. Jaro Kinnunen +7,5 sekuntia. 3. Riku Tahko +30,3 sekuntia. 4. Jussi Lindberg +1.34. 5. Matti Latvala +2.17.

SM-pisteet SM2-luokka:

1. Ville Hautamäki 98,5. 2.Jaro Kinnunen 92. 3. Riku Tahko +71,5. 4. Jussi Lindberg 70. 5. Anssi Rytkönen 45.

Tiimimestaruus:

1.Porvoon Autopalvelu: Sami Pajari (SM3), Ville Hautamäki (SM2), Jaro Kinnunen (SM2) 2.TGS Skoda Team: Teemu Asunmaa (SM1), Emil Lindholm (SM1) 3.Ford Motorcraft: Lauri Joona (SM3), Aleksi Röyhkiö (SM3), Jani Luhtaniemi (SM3).

Teksti ja kuvat: Vesa Rauhala

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.