Vimpelin vapaa-aikalautakunta 16.9.2020, Vimpeli-seura ja Eläkkeensaajat saivat kulttuuritoimen kohdeavustusta

Vimpeli-seura sai kunnalta avustusta neljään eri toimintamuotoon. Kuvassa seuran kotiseututalo, Jäykäntupa. Kuva: Eija Pippola

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

VIMPELIN vapaa-aikalautakunta myönsi syksyn haussa 5 500 euroa kulttuuriavustuksia, josta Vimpeli-seura sai 1 500 euroa syksyisen Museolla soi -tapahtuman järjestämiseen, 1 500 euroa Martti Pajalan lehtiaineiston digitoinnin loppuun saattamiseen, 1 000 euroa Vimpelin Joulu -lehden toimittamiseen sekä 1 000 euroa koko perheen joulutapahtuman järjestämiseen Jäykäntuvalla. Järviseudun Eläkkeensaajille annettiin 500 euron avustus ikäihmisten virkistymistä ja hyvinvointia lisäävään toimintaan.

LAUTAKUNTA täsmensi palkintoperusteita, joilla vuoden aikana kunnostautuneita urheilijoita ja kuntalaisia palkitaan vuoden lopulla. Vuoden urheilijan valintaperusteina käytetään muun muassa urheilijan menestystä ja kehitystä, Vuoden valmentajan osalta saavutuksia, innostuneisuutta ja pitkäjänteisyyttä.  Ryhtityttö ja -poika valitaan muun muassa urheilu- ja koulumenestyksen, hyvän käytöksen ja esimerkillisyyden perusteella. Nuoren toimijan tulee olla 16–24-vuotias, käytökseltään esimerkillinen henkilö, joka on toiminut ja menestynyt nuorisotyön piiriin kuuluvilla harrastealoilla ja/tai on aktiivinen ohjaustoiminnassa sekä menestyy koulussa. Liikunnan erityispalkinto luovutetaan esimerkillisestä työskentelystä oman hyvinvoinnin edistämiseksi. Kunnon kuntalaisen valitsee vapaa-aikalautakunta marraskuussa kuluvan vuoden toiminnan perusteella, mutta eduksi on, että toimijalla on useamman vuoden tausta. Arvonimen voi saada vain kerran. Seuroilla, yhdistyksillä ja yksityisillä henkilöillä on mahdollisuus antaa ehdotuksia palkittavista ennalta annetun määräajan puitteissa.

STIPENDEJÄ myönnetään urheilijoille, jotka ovat kirjoilla Vimpelissä ja edustavat kunnassa toimivaa urheiluseuraa, mikäli laji kuuluu rekisteröityjen vimpeliläisten urheiluseurojen toimintaan. Tulostaso on saavutettava Olympialajeissa, suunnistuksessa, pesäpallossa, moottoriurheilussa tai muussa valtakunnallisesti merkittävässä urheilulajissa. SM-pronssista saa 1 200, hopeasta 2 160 ja kullasta 3130 euroa. Joukkueurheilumuodoissa vastaavat stipendit ovat 1140, 2 120 ja 3110 euroa. Harkinnan mukaan voidaan urheilijalle myöntää stipendi myös silloin, kun hänellä on hyviä tuloksia ja sijoituksia, mutta hän ei täytä näitä ehtoja, sekä veteraanisarjan urheilijalle, valmentajalle, pelinjohtajalle tai huoltajalle. Stipendi maksetaan täytenä miesten, naisten ja nuorten sarjoissa 15 ikävuodesta lähtien. Alemmissa ikäkausisarjoissa stipendin suuruus on puolet edellä mainituista summista. Mikäli urheilija saavuttaa useampia SM-mitaleita samana vuonna, harkitaan tapauskohtaisesti oikeutta useampaan stipendiin. MM-, EM-, PM- ja Olympiakisoissa menestyminen, maaotteluedustukset sekä pesäpallon Itä-Länsi-edustukset jätetään palkittavaksi kussakin tapauksessa erikseen.

Stipendianomuksen tekee urheiluseura vapaa-aikalautakunnalle, joka päättää stipendeistä liikuntapalvelujen määrärahan puitteissa.

MARI Yliahtela esitti Terhi Honkosen kannattamana, että Nuorisovaltuusto tekisi selvityksen nuorisotila Montun toiminnan kehittämisestä. Honkonen esitti Yliahtelan kannattamana, että nuorisovaltuuston ensi vuoden määrärahaa on lisättävä nuorisotoiminnan kehittämistä varten. Rahoitus toteutettaisiin siirtämällä 3 000 euroa kulttuuritoimen kohdeavustuksista.

Honkonen pyysi vapaa-aikatoimea selvittämään mahdollisuutta saada kirjaston vierailijaverkkoyhteys avoimeen käyttöön.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.