KJV/Kanun kausi pakettiin miesten kutosessa

KJV/Kanun joukkue ryhmäkuvassa Seinäjoella. Kuva: Jouni Mattila

Julkaistu:

Aihe:

KJV/KANUN jalkapallojoukkueen kausi miesten kutosessa pantiin pakettiin kotikentällä lauantaina 19. syyskuuta.

Sarja pelattiin tynkänä. Otteluohjelmassa oli viisi koti- ja neljä vieraspeliä. Vaikka viimeisessä ottelussa tuli takkiin Alavuden Peli-Veikoilta numeroin 1–7, KJV:n Jouni Mattila luonnehtii kautta kaiken kaikkiaan positiiviseksi.

–Varmasti kaikki, jotka halusivat, saivat pelata ihan riittävästi. Mukana kauden aikana oli kaiken kaikkiaan 32 pelaajaa tästä Kauhavan alueelta, Evijärveltä, Lappajärveltä, Seinäjoelta, Vaasasta ja Jalasjärveltä, hän sanoo.

KJV/Kanun eli Kauhavan kakkosjoukkueen sarjataso on yleensä ollut kutonen. Mattila kutsuu sitä harrastesarjaksi. Taitavimmat ja innokkaimmat pelaavat kuitenkin samalla myös kaupungin ykkösjoukkueessa miesten nelosessa.

–Kutosdivarissakaan ei enää näy möhömahaisia pelaajia, vaan joukkueet ovat yleensä nuoria ja tasokkaita, hän kuitenkin lisää.

KAUDEN kenties kirkkaimmaksi tähdeksi Mattila nimeää maalivahtilegenda Pekka Kivikankaan.

–Vaikka mies täyttää jo 58 vuotta, hän on edelleen pitänyt meitä muutamissa peleissä pystyssä. Hän oli myös mukana joka pelissä.

Kiitosta Mattilalta saavat erityisesti myös eniten maaleja tehnyt Tuomo Rintala ja hienosti kehittynyt Jesse Piri sekä topparit Tommi Koivuniemi ja Kai Koski.

–Tuomo teki eniten maaleja, mutta varsinainen kärkäs maalintekijä meiltä puuttuu. Mutta ihan tyytyväinen voin olla silti.

YHDEN kotiottelun yhteydessä muistettiin seuran viirillä evijärveläistä Jorma Eilosta, joka on ollut joukkueen kantavia voimia jo pitkään.

–Jorma on tehnyt KJV:n eteen jalkapallourallaan paljon. Moni voisi ottaa oppia hänen asenteestaan. Hän on tsempannut joukkuetta hienosti, ja aika paha este pitää olla, jos hän jättää ilmoittautumatta peleihin, Mattila kiittelee.

Joukkueen johtajana on häärännyt Antti Hakala. Mattila kutsuu itseään ”niin sanotuksi valmentajaksi”, mutta pelaa yhä kentälläkin, vaikka hän täyttää loppuvuodesta jo 59 vuotta.

–Kävin tässä kauden viimeisessä ottelussakin kentällä vähän näyttämässä, kuinka sitä kuuluisi pelata, hän nauraa. –Ei sitä vain malta lopettaa. Eri asia olisi, jos joka paikasta kolottaisi, mutta onnellisesti olen pysynyt kunnossa ja pystynyt pysymään toiminnassa mukana näinkin kauan. Tänä vuonna on ollut hyvänä tempona yli 3 000 kilometriä fillarilla. Painokin on tippunut 12 kiloa, ja tekeminen on helpompaa.

SEURAAVAKSI pallon perässä juostaan sisätiloissa. Marras-joulukuun vaihteessa Kortesjärveltä lähtee kaksi joukkuetta futsalin nelosdivariin, joka pelataan turnausmuotoisena Kauhavan uuden koulukeskuksen salissa.

–Tilasin juuri tänään 38 uutta pelaaja-asua tilattiin sitä varten, Mattila sanoi perjantaina.

Juniorijalkapallon puolelta Mattila arvelee, että ainakin 10- ja 11-vuotiaat pojat ovat lähdössä sarjaan ensi kaudella. Junnujen harjoitukset jatkuvat viimeistään tammikuussa Kauhavan POP-areenalla.

–Poikia oli nyt viime kaudella 20, mikä on hyvä määrä pienestä pitäjästä. He kehittyivät hyvin, ja vanhemmatkin olivat hyvin toiminnassa mukana.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.