Kerhotarjonta laajenee metsäsalapoliiseihin ja elokuvaklubiin

Fanni Kohonen ja Pipsa Rinta-aho valmistautuivat mutakakun leivontaan. –Ihana työskennellä näin reippaiden kerhon vetäjien kanssa, totesi toiminnanohjaaja Kirsi Sänkiaho.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Rantakylän koululla on käynnistynyt Elli Mustosen vetämä liikuntaleikkikerho ja tiistaisin 4H:n tiloissa Nuorisotalon yläkerrassa kokoontuu puuhakerho. Metsäsalapoliisit -kerho käynnistyy viikolla 40. Se kokoontuu Rantakylän koulun maastossa 10 kertaa syksyn aikana ja joka kerralla on oma teemansa. Sitä vetävät Elli Mustonen ja Noora Mäkinen. Myös 12–18-vuotiaille suunnattu elokuvaklubi aloittaa toimintansa. Se kokoontuu kerran kuussa. Vetäjänä toimii Miia Salmi.

Syksyn aikana pyritään käynnistämään myös Peppi Itäniemen ohjaama, yläkoulu- ja lukioikäisille tarkoitettu maalauskerho, jonka projektina on Nuorisotalon yläkerran aulatilan koristaminen seinämaalauksella. Hanke toteutetaan yhteistyössä kunnan kanssa. Siihen toivotaan kaikkien piirtämisestä ja taiteesta kiinnostuneiden lähtevän mukaan.

–Lokakuussa käynnistyy Uudet harrastukset -kerho, jossa tutustutaan erilaisiin harrastuksiin, kuten geokätköilyyn, palokuntaan, legoihin, lautapeleihin ja golfiin, kertoi 4H:n toiminnanohjaaja Kirsi Sänkiaho. Hän aikoo hyödyntää kerhon pidossa ainakin omia golfaustaitojaan.

Sänkiaho siirtyi Mira Alatalon tilalle yhdistyksen hallituksesta. Aiempaa kokemusta 4H.n toiminnasta hänellä on lapsuusvuosilta Lappajärveltä.

4H-YHDISTYKSELLÄ on siis runsaasti harrastustarjontaa ja mahdollisuuksia vielä moneen muuhunkin.

–Kaikki eivät tykkää urheilusta, joten haluamme tarjota myös hääräilyä ja mukavaa puuhastelua. Jos tulee vielä mieleen joku kerhoidea, niin siitä kannattaa heti kertoa, ja innokkaat kerhon ohjaajat voivat ilmoittautua minulle, ohjaajista on aina pulaa. Yksi 4H:n tärkeimmistä tehtävistä kun on työllistää nuoria, sanoi Sänkiaho ja iloitsi siitä, että kunnassa toimii tällä hetkellä kaksi 4H-yrittäjää.

–Haluamme saada nuoret liikkeelle ja aktivoitumaan. Tavoite on, että meillä on yhdistys täällä myös tulevaisuudessa!

4H on tehnyt Vimpelissä yhteistyötä kunnan vapaa-aikatoimen kanssa ja yhteistyökuvioita viritellään muiden yhdistysten suuntaan.

–Isommalla porukalla kaikkea on helpompi toteuttaa! Myös kyläseurojen suuntaan haluamme lähettää terveisiä, että meitä voi kysellä mukaan järjestämään tapahtumia ja aktiviteetteja. Monenlaisia ideoita on työn alla, ja joillekin ollaan hakemassa ulkopuolista rahoitusta.

24. lokakuuta Vimpelin 4H-yhdistys järjestää kirpputoripäivän Rantakylän koululla, ja paloautoesittelyäkin on sinne tulossa.

PUUHAKERHON vetäjät, kahdeksasluokkalaiset Fanni Kohonen ja Pipsa Rinta-aho, päätyivät ohjaajiksi Sänkiahon kysyessä heitä mukaan.

–Tiesin, että Fanni osaa leipoa. Täällä harjoitellaan käden taitoja monella eri tavalla, ja nuorilla on omat ideansa: he tietävät, mikä toimii, kehui Sänkiaho.

Toisella kerhokerralla valmistettiin mutakakkua. Ohjelmassa on myös askartelua ja leikkimistä.

–Ainakin keksejä aiomme tehdä, avasi Kohonen suunnitelmia jatkosta.

–Tämä on hauskaa, kuvaili Rinta-aho kerhon pitoa.

Alakouluikäisille suunnattuun kerhoon mahtuu vielä mukaan.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.