Vimpeli ei ole luopumassa Jpyp:n osakkuudesta

VIMPELIN Yrittäjät ry on ottanut kantaa Järvi-Pohjanmaan Yrityspalveluiden merkityksestä kunnan ja koko alueen elinkeinopalveluiden kehitykselle.

Osakassopimuksen laittaminen katkolle kesäkuussa aiheutti keskustelua ja monenlaisia huhuja. Uutta osakassopimusta valmistellaan tällä hetkellä yhdessä osakkaiden kesken.

–Kunta tosiaan purki sopimuksen, koska vanha sopimus päättyy ja Lappajärvi on tulossa uudeksi osakkaaksi. Nyt parhaillaan neuvotellaan yhdessä yrittäjien, kuntien ja JPYP:n kanssa uutta sopimusta, kommentoi Vimpelin kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli.

Yrittäjäkenttä näkee alueellisen elinkeinoyhtiön tärkeänä. Se on tärkeä työkalu Geopark-hankkeen hallinnollisia asioita hoidettaessa ja aluemarkkinoinnissa.

–Yrittäjille on suuri merkitys sillä, että neuvontaa ja apua yrityksen pyörittämiseen ja kehittämiseen saa lähes vuoden jokaisena päivänä. Koska yritysneuvonta ei ole vain yhden henkilön varassa, joka on välillä vuosilomilla, apu on laadukasta ja oikea-aikaista, todetaan kannanotossa.

–Koronakriisin aikana Jpyp:n tuki on ollut täysin korvaamatonta monelle yritykselle niin Vimpelissä kuin koko alueella. Laadukas elinkeinopalvelu on koko seudulle kilpailuetu. Sen lisäksi, että yritykset saavat neuvontaa kaikkiin elinkaarensa vaiheisiin, Jpyp:llä on luonteva rooli seudullisen strategian työstämisessä, toimeenpanon koordinoinnissa, seurannassa ja mittaamisessa.

Myös Leijonanmieli näkee elintärkeänä Järviseudun kuntien yhteisen toiminnan sekä kuntarajat ylittävän yhteistyön elinkeinoelämän osalta.

–Uskon, että neuvotteluissa päästään entistä parempiin tuloksiin ja JPYP:n nykyistä mallia saadaan tehostettua ja uudistettua. Neuvotteluissa on ollut hyvä henki ja kaikilla samat tavoitteet. Keskiössä tulee olla yrittäjät. Kuntien ja yrittäjien tavoite on sama, energinen, aktiivinen ja kasvuhakuinen elinkeinoelämä.

Vimpelissä vuoropuhelua kunnan ja yrittäjäjärjestön kanssa on lisätty entisestään.  –Olemme kuluneen vuoden aikana pyytäneet Vimpelin yrittäjiltä lausuntoja moniin elinkeinoelämään vaikuttaviin asioihin. Yrittäjyys ei ole kunnassamme ja seutukunnassamme pelkästään tärkeää, vaan elinvoiman näkökulmasta meidän kaikkien henkiliina. 

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.