Maksuton varhaiskasvatus käynnistyy Soinissa

SOINISSA vuoden lopussa kirjoilla olevien vanhempien lapset saavat ensi vuodesta alkaen ilmaisen varhaiskasvatuksen.

Tämä toteutetaan Kuusiolinna Terveys Oy:n osakkeista saadulla tulolla ja jatkossa siihen aiotaan käyttää muun muassa tuulivoimaloiden kiinteistöverotuloja. Maksuton varhaiskasvatus on osa Muuta meille Soiniin -kampanjaa ja sen yhtenä tavoitteena on helpottaa työvoiman saatavuutta alueella.

KUNNANHALLITUS antoi lausunnon Kimpilammenkankaan tuulivoimaosayleiskaavan ympäristövaikutusten arviointiselostuksesta. Se pitää hanketta myönteisenä kestävän kehityksen mukaisen energiatalouden edistämiseksi ja uusiutuvan energian tuottamiseksi. Hankkeessa tulee kiinnittää erityistä huomiota voimaloiden sijoitteluun ja negatiivisten ympäristövaikutusten mahdollisimman huolelliseen minimointiin. Kunta toivoo tuulivoimalakohtaista lisätarkastelua, jonka avulla negatiivisia kokonaisvaikutuksia luonto- ja ympäristöarvoihin sekä ihmisten terveyteen ja toimintaan pystyttäisiin tehokkaasti vähentämään.

Kimpilammenkankaalle Soinin ja Ähtärin rajavyöhykkeelle, on nousemassa 29 tuulivoimalan puisto. Sen arvioidaan olevan valmiina vuonna 2024.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.