Soini häätää Erämaan Elämyskeskuksen

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Erämaan Elämyskeskus ei aio vapaaehtoisesti luopua Vuorenmaan alueesta

–Haluamme nyt katsoa mitä kunta tekee häätöpäätöksen suhteen; jos tulee käräjäoikeudesta häätöpäätös, käymme sen riidan, ja sen jälkeen katsotaan jatkotoimenpiteet, totesi kiinalais-thaimaalaisen AIDL Limited -yhtiön konsulttina Vuorenmaan hanketta vetävä Jorma Leppäniemi viime viikolla.

–Me emme aio purkaa sopimusta, sitä on jäljellä yhdeksän vuotta, emmekä ole millään lailla rikkoneet sopimusta. Jos kunta saa irtisanomisen voimaan, tulemme hakemaan sopimuksen purkukorvausta.

Mainos

Vaasan hallinto-oikeus päätti, ettei se tutki Erämaan Elämyskeskuksen Soinin kunnanhallituksen päätöksestä tekemää valitusta. Yritys ei hyväksynyt kunnanhallituksen päätöstä irtisanoa lokakuussa 2019 solmittu sopimus Vuorenmaan rinnealueesta ja toiminnoista. Kunnanhallitus irtisanoi sopimuksen toukokuussa ja hylkäsi Erämaan Elämyskeskuksen tekemän oikaisuvaatimuksen kesäkuussa. Hallinto-oikeus hylkäsi valituksen käsittelyn, koska kyseessä on yksityisoikeudellinen asia.

LEPPÄNIEMI on tuomittu hovioikeudessa vuoden ja kuuden kuukauden ehdottomaan vankeuteen törkeästä vakuutuspetoksesta. Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa aiemmin saatu tuomio oli kaksi kuukautta pidempi. Kyse on vuonna 2011 Loviisassa tapahtuneesta vesivahingosta, jonka yhteydessä Leppäniemen omistama Kustannusosakeyhtiö Perhemediat Oy oli saanut aiheetta yli 239 000 euroa vakuutuskorvauksia. Leppäniemellä on myös muita petostuomioita.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.