Kirja-arvostelu Matti Laine, Pelon Liekit

Julkaistu:

Aihe:

Matti Laine: Pelon Liekit 

Hannu Takala 

MATTI LAINEEN romaani Pelon Liekit (Bazar) kertoo viidennen kerran Elias Vitikan edesottamuksista. Helsingissä vuonna 1976 syntynyt Laine on tuttu myös näyttelijän töistään. Kirjailija on myös yksi Sorjonen-sarjan käsikirjoittajista. Romaaneissaan Laineen hahmona on Elias Vitikka, entinen huippujääkiekkoilija, jonka elämä on luiskahtanut lain ja järjestyksen pimeälle puolelle. Vitikka hoitaa veneiden salakuljetusbisnestä joukkionsa kanssa. Hän seilaa Suomen ja Viron väliä tämän tästä edesottamuksineen. Alamaailman salakuljettajan on vaikea sovittaa perhe-elämäänsä kuvioihinsa, ja koukerot Sonjan kanssa värittävät tarinaa.

VITIKKA haukkaa Laineen viimeisimmässä teoksessa ylisuuren palan italialaista kakkua ja meinaa tikahtua palaan. Tarinassa oman joukkueen lisäksi häärää vanha kaveri jääkiekkoajoilta. Hullu-Rami Seiro on piakkoin entinen linnavenkula, jonka erinäiset sattumukset tuovat yhteen Eliaksen kanssa. Elias lupaa Seirolle hoitaa asioita kuitatakseen kunniavelkansa entiselle joukkuetoverilleen.

Kirja juonenkäänteet ovat ennalta-arvaamattomia ja (luku)vauhti sen kun vain kiihtyy loppua kohden. Entinen jääkiekkomaalivahti Vitikka pyrkii pitämään tonttinsa puhtaana keinolla millä hyvänsä. Kirja oli allekirjoittaneen ensimmäinen Vitikka-sarjan teos ja näyttö oli niin vahva, että työn alle otetaan lähitulevaisuudessa aikaisemmat neljä Vitikka-sarjan romaania. Matti Laineen kieli on rikasta ja vahvuus on ennen kaikkea väkevissä kielikuvissa.  

Myllärin viimeiset jauhot on jauhettu. Elias suree ystäväänsä yrittäen samalla irrottautua Tukholman syndikaatin kynsistä. Kuka sanoo viimeisen sanansa? Löytyykö Panerai? Kuinka monta kertaa Hullu-Seiron revolverin on lauettava ennen loppua? Kuka huolehtii loppupeleissä Gretzkystä? Vastaukset löytyvät Matti Laineen Pelon Liekit -romaanista. 

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.