Unelmakökkä kannustaa nuoria visioimaan Etelä-Pohjanmaata vuonna 2050

Julkaistu:

Aihe:

ETELÄ-POHJANMAAN liitto on käynnistänyt maakunnan nuorille suunnatun Unelmakökkä-kilpailun, jossa tarkoituksena on hakea näkemyksiä Etelä-Pohjanmaan myönteisestä tulevaisuudesta vuonna 2050. Kilpailutöistä välittyviä näkemyksiä on tarkoitus hyödyntää myös maakunnan strategiatyössä.

−Toivomuksenamme on, että kilpailuun osallistuisi mahdollisimman laajalti eteläpohjalaisia tai maakunnan läheiseksi kokevia nuoria, joille osallistuminen tarjoaa mahdollisuuden pohtia omaa tulevaisuuttaan sekä antaa panoksensa Etelä-Pohjanmaan pitkän aikavälin kehittämiseen, aluekehitysjohtaja Heli Seppelvirta sanoo.

Kilpailu sai kimmokkeen skenaariotyöstä. Etelä-Pohjanmaalle on laadittu keväällä 2020 yhteistyössä maakunnan toimijoiden kanssa kolme erilaista tulevaisuuden skenaariota, joilla pyritään systemaattisesti tarkastelemaan mahdollisia tulevaisuuksia ja ylipäätään edistämään tulevaisuusajattelua maakunnan asukkaiden parissa.

−Tulevaisuus ei noudata lineaarista linjaa, vaan aina tapahtuu romahduksia, kehityksen kiihtymistä ja murrosvaiheita. Parhaillaan olemme keskellä sellaista. Tulevaisuuteen varautuminen edellyttää ajatusten pölyttämistä, varmoina pidettyjen totuuksien kyseenalaistamista ja erilaisten tulevaisuuksien avartamista. Siihen olemme pyrkineet Etelä-Pohjanmaan skenaariot 2050 -työllä, kertoo kehittämisasiantuntija Miika Laurila.

Unelmakökkä on yksi tapa kannustaa maakunnan asukkaita tulevaisuusajatteluun, ja kilpailun myötä halutaan nostaa esiin nimenomaan nuorten näkemykset tulevaisuudesta.

Kilpailu on avoinna 7.10.2020 saakka ja siihen voi osallistua haluamallaan teoksella, joka voi olla toteutustavaltaan mikä tahansa: esimerkiksi kirjoitus, video, valokuva tai muu kuvataiteellinen tuotos. Kilpailu on suunnattu 15−29-vuotiaille. Palkinnoksi kilpailussa on festivaalilippuja ja elämyslahjakortteja. Voittaja julkistetaan Etelä-Pohjanmaan maakuntajuhlassa 29.10.2020.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.