Koronatilanne ennallaan, tartuntoja 64

Julkaistu:

Aihe:

ETELÄ-POHJANMAAN sairaanhoitopiirin koronatilanne on ennallaan. Tartuntojen kokonaismäärä Etelä-Pohjanmaalla on 64. Sairaalahoidossa ei ole koronaviruspotilaita.

COVID-19-näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 18 672. Eilen tutkittiin 188 näytettä.

Mainos

–Näytteenotossa näkyy selvästi lasten osuuden väheneminen, joka on seurausta THL:n muuttuneista lasten testausperusteista. Testauskapasiteettia on voitu kohdentaa aiempaa paremmin. Myös 65 vuotta täyttäneiden osuus koronanäytteistä on pieni. He noudattavat hyvin turvavälejä ja muita ohjeita, jolloin riski saada hengitystietulehdus on vähäinen. Esimerkiksi eilisistä tutkimuspyynnöistä ainoastaan viisi prosenttia kohdistui yli 65-vuotiaisiin ja alle kuusivuotiaiden lasten osuus oli kuusi prosenttia, sanoo ylilääkäri Matti Rekiaro.

Koronatilannetta sairaanhoitopiirissä voi seurata sairaanhoitopiirin nettisivuilla, jonne päivittyy sekä tartuntatilanne että sairaanhoitopiirin kautta tutkittujen koronavirusnäytteiden määrä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.