Tekstiilitaide huokuu luonnon voimaa

Maisa Turunen-Wiklund, Susanna Beloff ja Tuulikki Päällysaho toivat Nelimarkka-museolle kolmannen version LangatOn-näyttelystään. Taustalla Päällysahon teos Akordi.
TEKSTIILITAITEILIJAT Maisa Turunen-Wiklund, Susanna Beloff ja Tuulikki Päällysaho toivat LangatON-näyttelynsä Nelimarkka-museolle. Näyttely avautuu lauantaina.

Aiemmin Seinäjoella ja Vaasassa nähty näyttely on kasvanut ja päivittynyt. Ateneumin taideteollisessa oppilaitoksessa toisiinsa tutustuneet taiteilijat tulivat Alajärvelle hyvillä mielin, sillä museon tiloissa kokonaisuus tulee esille eri tavalla, selkeästi jakautuviin tiloihin kun saa loihdittua erilaiset tunnelmat.

Kollektiivin taiteen ydin on edelleen luonnosta saaduissa elämyksissä ja ympäristön havainnoinnissa. Teoksissa henkilökohtaiset kokemukset, muistot ja tarinat kytkeytyvät arkisiin asioihin yhtä lailla kuin yhteiskunnallisiin ilmiöihin.

–Luonto on läsnä kaikessa, joko materiaalissa tai tunnelmissa. Näyttely huokuu luonnon voimaa, totesi vt. museotoimenjohtaja Soile Haapala viitaten muun muassa Myrsky-teokseen. –Ja taiteilijoiden käyttämät värit soivat hyvin yhteen.

Tekstiilitaidenäyttelyt ovat olleet Nelimarkka-museolla suosittuja.

–Ihmiset ovat olleet kiinnostuneita niistä. Tuntuma on, että tekstiilitaide antaa käsitöiden kautta kosketuspintaa taiteeseen, pohdiskeli Haapala.

–Sitä löytyy kaiken ikäisille, samoin innoituksen aiheita, jatkoi kesäkuussa museolehtorina aloittanut Elina Suutari.

Näyttelyn yhteyteen on suunniteltu erilaisia käsityöaiheisia tapahtumia. Näyttely on avoinna 13. joulukuuta saakka.

PÄÄLLYSAHO tekee materiaalipohjaista taidetta, jossa materiaali herättää idean. Akordi-teosta varten Päällysaho masinoi koko suvun keräämään värinkeräysliinoja, joita kului noin 600. Kuvakudoskangaspuilla muotoutuu taidetta maalatusta tervapaperista ja pellavalangasta, kuten teoksissa Flavus ja Ruusutarha.

Hän on kesälappajärveläinen, ja vietti kesällä seitsemän viikkoa mökillä Lehtiniemessä.

–Siellä oli matka-ateljee mukana. Järvi täytyy nähdä aina aamulla ensin! Se antaa valtavasti.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.