Säännöstelyasia jälleen valtuustoon, haastateltavat valittiin kunnanjohtajaksi hakeneiden joukosta

EVIJÄRVEN kunnanhallitus keskusteli maanantaina järven säännöstelyn muutoksesta. Kuntaliitosta saadun tiedon mukaan kunnanhallitus ei ole esteellinen käsittelemään asiaa.

Säännöstelyn suunnittelutyöryhmä kokoontui 3. syyskuuta. Tuossa työryhmän kokouksessa sovittiin, että ely-keskus laatii mahdolliseen Evijärven säännöstelyn muuttamiseen liittyen tiivistelmän siitä, miten säännöstelyä tultaisiin käytännössä toteuttamaan jatkossa. Tiivistelmä toimitetaan kunnanhallitukselle ja -valtuustolle sen valmistuttua.

Kunnanhallitus ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää, mikä on kunnan kanta Evijärven säännöstelyluvan muutoksen hakemiseen aluehallintovirastolta.

Keskustelun kuluessa kokoomuksen Markus Kattilakoski ehdotti, että tuleva valtuuston kokous, jossa asia käsitellään, striimataan. Puheenjohtaja totesi, että Kattilakosken ehdotusta ei kannatettu, joten se raukeaa.

KUNNANHALLITUS keskusteli myös alustavasti vuosien 2021–23 talousnäkymistä.

Veronkorotukset voivat olla tarpeen ensi vuonna. Syynä on, että kunnan saamien verotulojen ja valtionosuuksien ennustetaan jäävän yhteensä noin 440 000 euroa pienemmiksi kuin mitä taloussuunnitelmassa arvioitiin (verotulot –574 000 euroa ja valtionosuudet +133 000 euroa). Se vastaa noin 1,25 kunnallisveroprosenttiyksikön verotuloa kunnalle. Ensi vuoden lähtötilanne on yhteensä noin miljoona euroa alijäämäinen.

KUNNANJOHTAJAN virkaa hakeneiden haastattelut on tarkoitus aloittaa ensi viikolla. Haastatteluun kutsutaan Annukka Annala, Miikka Autio, Heta-Mari Hernesniemi, Erkki Hirsimäki, Mikko Huhtala, Miika Kataja, Eveliina Nokua-Keisanen ja Mikko Rantalahti.

Rannalle jäivät Tuija Ahola, Ari Kirsilä, Raimo Laaksonen ja Eeva Välikangas.

KUNNANHALLITUKSEN päätöksellä Evijärvi myös jatkaa sekä Aisaparin että maakunnallisen yrittäjien omistajanvaihdospalvelun rahoitusta tulevinakin vuosina.

EVIJÄRVEN pesulan omistaja on vaihtunut. Toimintaa jatkaa LP-Invest Oy, jonka kanssa solmittiin vuokrasopimus.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.