Kepparikerhon suosio yllätti

Koululaisten tekemät keppihevoset saavat kyytiä kepparikerhossa.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Koska mukaan tuli lapsia myös ilman ennakkoilmoittautumista, viime vuonna Henna Hernesniemen johdolla käsityökerhossa valmistetut keppihevoset loppuivat kesken.

Kerhon ohjaajat olivat Meiju Lehdon ja Meea Katajamäen avulla asetelleet kentälle puomeja ja tehneet ratoja. Puomeja koulun käyttöön on nikkaroinut talonmies.

–Yllätyin osallistujien määrästä, erityisesti poikien osallistumisesta, Katajamäki totesi.

SITTEN voitte hölkätä, ohjeisti Vainio kerholaisia. Toinen ryhmä sai kehotuksen kokeilla ravia, kolmas käyntiä.

Manna Latvala kertoi innostuneensa keppareista Elli Vainion kautta, niissä kun yhdistyvät käden taidot ja liikunta. –Nautin käsityöpuolesta enemmän, mutta tykkään myös ratsastamisesta.

Hän kommentoi ensimmäisen kerhokerran jääneen vähän lyhyeksi, sillä alkujärjestäytyminen vei paljon aikaa. –Luultavasti osallistun jatkossakin.

–Ihan hyvinhän se meni, kommentoi Vainio kellon soitua. –Vähän lyhyt aika vain tämä vartti.

Kerhoa pidetään maanantain ja keskiviikon ruokavälitunnilla, mutta pidempiinkin tuokioihin on rehtori Riikka Jaatisen mukaan mahdollisuus.

–Välitunnilla seurailimme kollegan Tarja Sovan kanssa kepparityttöjen taiturointia ja innostimme heitä opettamaan taitojaan koulun muille oppilaille. Koetimme mennä kollegan kanssa perässä nilkkoja ojennellen, mutta ei onnistunut! He ovat ihan huikean taitavia.

Näin kerho sai alkunsa.

–Kerhon syntyminen on osoitus koulumme yhdestä toimintaperiaatteesta; kaikki luokkatasot touhuavat ja leikkivät sekaisin toistensa kanssa. Tässäkin kerhossa on edustus kaikilta luokka-asteilta. Tämä vahvistaa positiivisesti yhteisöllisyyttämme. Syyskuun luonteenvahvuutenamme on ystävällisyys, kerho tukee myös tätä teemaa!

KIVA, että tällainen alkoi, ja pienemmätkin oppilaat voivat innostua hevosista, totesi Vainio.

–Jotkut ajattelevat, että kepparit ovat noloja ja tyhmiä, ja joskus jännittää, miten muut reagoivat tähän harrastukseen. Kuitenkin tämä on hyvä harrastus, urheilua ja liikuntaa, ja hyvä vaihtoehto, jos ei ole omaa hevosta, on niille allerginen tai ei pääse talleille.

Hänellä on kotona 17 kepparia, joista hän on itse tehnyt osan.

–Aiomme mennä Ellin kanssa keppareiden SM-kisoihin, kertoi Kiviaho. Siellä kisaavat myös aikuiset.

Ehkä koulullakin kisataan vielä kerhon merkeissä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.