Sampo Sankelon EM-kisamatka peruuntuu — Suomi ei lähetä joukkueita ulkomaille loppuvuoden aikana

Sampo Sankelo kertoi tulevaisuudensuunnitelmiaan Kitkalla järjestettyjen polkujuoksukilpailujen yhteydessä.

Julkaistu:

Aihe:

SUUNNISTUSLIITTO päätti eilen, ettei Suomi lähetä joukkueita ulkomaille loppuvuoden aikana. Tämä koskee siis myös Unkarissa lokakuussa järjestettäviä EM-kilpailuja — joiden toteutuminen on muutenkin vaakalaudalla koronan vuoksi — ja samalla se tarkoittaa myös, että kortesjärveläisen, Lapuan Virkiää edustavan Sampo Sankelon kisamatka peruuntuu.

Ainakin vielä tällä tietoa hän on kuitenkin pääsemässä edustamaan Suomea huhtikuussa Belgiassa järjestettävään Eurooppa-cupiin. Koska EM-kisat jäävät väliin, sinne lähetetään EM-kisajoukkue.

SANKELO kommentoi suunnistusliiton päätöstä jättää EM-kisat väliin tuoreeltaan Kortesjärven Kitkalla järjestettyjen polkujuoksukilpailujen yhteydessä aiemmin tänä iltana.

Vaikka häntä harmittaakin, Sankelo haluaa muistuttaa, että ihmisten terveys on urheilua tärkeämpi asia.

–Ymmärrän hyvin suunnistusliiton päätöksen siitä, ettei kisoihin lähdetä. Asiat tärkeysjärjestykseen, hän toteaa. –Sitten, kun asiat on saatu paremmin hallintaan, voidaan miettiä kilpaurheilun kaltaisia, ei niin olennaisia asioita.

HÄNEN suunnistuskautensa loppuu tänä vuonna tavallista aiemmin, sillä EM-kisat olisivat olleet lokakuun lopussa.

–Kun kausi loppuu aiemmin, pystyn aloittamaan ylimenokaudenkin vähän aiemmin ja sitä kautta ruveta treenaamaan aiemmin tulevaa kautta varten.

Mainos

Loppukauden ajan hän aikoo keskittyä täysillä SM-kisoihin. Tänä viikonloppuna onkin yhdet sellaiset, SM-pitkät, Siikaisten Vuorijärvellä Satakunnassa.

–SM-pitkä matka, SM-sprintti ja SM-yö ovat itselleni kauden päätapahtumia. Pyrin menestymään niissä mahdollisimman hyvin.

17-VUOTIAS lisää myös, että ensi vuosi on kansainvälisellä mittapuulla hänen tulosvuotensa, sillä silloin hän pääsee kisaamaan omanikäistensä kanssa. Unkarin EM-kisoissa hän olisi edustanut itseään vuotta vanhempien sarjassa.

–Sen takia mulla on ensi kaudelle suuremmat tavoitteet kuin tälle kaudelle.

Se, että hänet valittiin EM-kisoihin, voi myös mahdollistaa sen, että hänet valitaan nuorten valintaleirille, joka järjestetään lokakuussa. Jos niin tapahtuu, hän on mukana maajoukkueen piirissä ja sitä kautta hän pääsee maajoukkueen mukana erilaisille harjoitusleireille.

–Se avittaisi harrastustani, jos pääsen kilpailemaan oman ikäisten ja vanhempienkin Suomen parhaiden kanssa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.