MieliPaikka tarjoaa tukea arjen elämään

Julkaistu:

Aihe:

PÄIVÄTOIMINTA MieliPaikka järjesti avointen ovien päivän Evijärvellä ja Kauhavalla. Päivän aikana esiteltiin mikä MieliPaikka on, kenelle sen palvelut on suunnattu ja minkälaista toimintaa Mielipaikka tarjoaa. Paikalla oli myös asiakkaita kertomassa omia kokemuksiaan.

Mielenterveyskuntoutujien päivätoiminta MieliPaikan ohjaajat Saija Lindholm ja Suvi Vaaranmaa kertovat MieliPaikan tavoitteena olevan edistää sosiaalista vuorovaikutusta turvallisessa yhteisössä sekä tarjota vertaistukea.

–Järjestämme päiväohjelmaa mielenterveysasiakkaille. Varsinaisesti mitään lähetettä toimintaan ei tarvita, vaan asiakkaat ohjataan usein sosiaalitoimen kautta. Nyt olemme saaneet Kauhavalle ja Evijärvelle uudet tilat hyvillä sijainneilla käyttöömme, Vaaranmaa kertoo.

KUNTOUTUJILLE tiloja suunnitellessa on tärkeä osata ottaa huomioon monia erilaisia asiaseikkoja. Lindholm toteaa tämänlaisia asioita olevan muun muassa tilojen rauhallisuus, selkeys ja kodinomaisuus.

Olemme työurallamme monenlaisissa erilaisissa tiloissa toimineet ja sitä kautta todenneet, että arjenomainen ympäristö on aina ollut paras. Sellainen tila, johon on helppo tulla ajaa parhaiten asiaansa, Lindholm kuvailee.

Vaaranmaa ja Lindholm korostavat myös sijainnin ja turvallisuuden tärkeyttä.

–Jos ollaan sivummalla, niin monelle voi alkaa ilmetä haasteita päästä paikalle. Tähän tämänhetkiseen paikkaan on helppo tulla. Viimeksi kun täällä Kauhavalla olimme alivuokralaisina lentosotakoululla, se vaati paljon enemmän itse osallistujilta, Vaaranmaa toteaa.

–Muita keskeisiä kokonaisuuksia ovat helppokäyttöisyys ja esteettömyys. Nyt tänne on pyörätuoliliuskoja kaivattu ja ne ovatkin tällä hetkellä hankinnassa, Lindholm informoi.

TILOJA asiakkaana käyttävä Paula sanoo olevansa uudesta paikasta kiitollinen. Luottamuksellisuuden arvon Paula nostaa MieliPaikan kaltaisissa ympäristöissä korkealle.

–On tärkeää, että euronsa pystyy käyttämään itse elämiseen eivätkä kaikki mene hoitoon. Siksi on hienoa, että toiminta on edullista, Paula ilmoittaa.

–Tämän lisäksi kun tilaan saapuu, on todella olennaista, että asiakkaiden tai hoitajien jutut eivät lähde kiertämään. Minulle on myös tärkeää, että tutut ohjaajat säilyvät, Paula jatkaa.

Paulan haluaa kannustaa ihmisiä olemaan oma-aloitteisesti yhteydessä alan toimihenkilöihin, mikäli jonkinlaisia mielentilaan liittyviä haasteita alkaa ilmenemään.

–Kotoa tänne ei tulla hakemaan, vaan tämän MieliPaikan toiminta perustuu täysin vapaaehtoisuuteen. Olen itse saanut tästä ympäristöstä mahtavaa vertaistukea tilanteisiini ja monia todella arvokkaita ystäviä, Paula kiittelee.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.