Kauhavan kaupunki aloittaa kasvomaskien jaon vähävaraisille

Hallintojohtaja Liisa Salo esitteli vähävaraisille ilmaiseksi jaettavia kasvomaskeja. Kuva: Kauhavan kaupunki

Julkaistu:

Aihe:

ETELÄ-POHJANMAAN sairaanhoitopiiri on 14.8. liittynyt THL:n päivää aiemmin antamaan kasvomaskisuositukseen. Suosituksen tarkoituksena on suojata terveitä ihmisiä koronavirustartunnalta.

Pääministeri Sanna Marinin hallituksen päätöksen mukaan jokainen hankkii maskin itse, mutta kunnat huolehtivat siitä, että maskeja on saatavilla kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville ilmaiseksi suosituksen voimassaoloalueella. Valtio korvaa kunnille tähän tarkoitukseen ilmaiseksi jaetut maskit. Kunnat päättävät itse minkälaisia maskeja vähävaraisille jaetaan ja miten jakelu toteutetaan.

–Kuntayhtymä Kaksineuvoisen alueen koronavalmiusjohtoryhmä on päättänyt, että kunnat hankkivat ja jakavat vähävaraisille kuntalaisille kaksi kankaista kasvomaskia henkilöä kohden. Vähävaraisuudelle ei aseteta kriteeriä eikä maskin hakijan vähävaraisuutta tai henkilöllisyyttä selvitetä, hallintojohtaja Liisa Salo kertoo.

Kauhavalla maskien jakelu alkaa 1.9.2020. Jakelu tapahtuu kaupungin toimipisteistä seuraavasti:

Alahärmän palvelutoimisto: tiistaisin ja perjantaisin kello 9–11.

Mainos

Kauhavan kaupungintalo: ma-pe kello 9–11 ja 12–15.

Kortesjärven kirjasto: tiistaisin ja perjantaisin kello 10–16 .

Ylihärmän palvelutoimisto: tiistaisin ja perjantaisin kello 9–11.

Maskit on pakattu valmiiksi kahden kappaleen paketteihin ja pakkauksen mukana tulee käyttöohjeet. Vähävaraiset voivat noutaa maskipakkauksen anonyymisti. Maskeja annetaan pääsääntöisesti vain omaan tarpeeseen eli yksi kahden kappaleen pakkaus hakijaa kohden.

–Kansallisen suosituksen mukaan maskin käyttö asianmukaisesti onnistuu yli 15 vuoden ikäisiltä nuorilta, eikä maskisuositus koske pikkulapsia. Tämän vuoksi maskeja ei jaeta alle 15-vuotiaiden käyttöön.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.