Ikioma kampaamo

23-vuotiaan Sini Pesosen unelma toteutui, kun hänen yrityksensä Hiusstudio Sini pääsi aloittamaan omissa liiketiloissa Evijärven keskustassa.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

EVIJÄRVELÄISEN parturi-kampaaja Sini Pesosen unelma kävi elokuussa toteen, kun hänen yrityksensä Hiusstudio Sini pääsi aloittamaan työt omassa tilassa.

–Vapaa liiketila tuli yllättäen tietooni puskaradion kautta toukokuun viimeisenä päivänä. Jo seuraavana päivänä kävin katsomassa sitä vuokraisännän kanssa ja sovimme, että saan toteuttaa tilaan pintaremonttia mieleni mukaan. Soitin heti kirvesmiehelle ja hän pääsi aloittamaan tilassa seuraavalla viikolla. Asiat lähtivät heti etenemään vauhdilla, ja oli hienoa päästä toteuttamaan omaa unelmaa viimein, 23-vuotias Pesonen sanoo.

Liiketilan sisustuksessa näkee skandinaavista tyyliä pienellä ripauksella maalaisromantiikkaa.

–Se näyttää minulta. Jo lyhyen ajan sisällä tuntuu kuin se olisi toinen koti. Viihdyn täällä valtavan hyvin, hän luonnehtii. –Suosikkini on tehosteseinä isolla kukkatapetilla. Se on kehujen perusteella ollut myös asiakkaiden mieleen.

UPOUUSI liike sijaitsee keskustassa, samassa rakennuksessa pankin ja apteekin kanssa. Edelliset kolme vuotta hän työskenteli vuokratuolilla Evijärvellä. Sitä ennen hän oli Kauhavalla.

–Vaikka olen ollut yrittäjänä jo vajaat neljä ja puoli vuotta, niin ensimmäistä kertaa olen ihan yksin. Se tuntuu mahtavalta. Unelmat käyvät toteen, kun vain tarpeeksi kauan uskaltaa uskoa ja jaksaa odottaa.

–Siinä mielessä arki on nyt erilaista, että ennen mulla oli aina työkaveri, jonka kanssa sain jaettua heti päivän ilot ja surut, hän sanoo. –Vaikka ei tässä työssä tietysti yksin olla missään vaiheessa. Joskus ne ilot ja surut jaetaan myös tuttujen asiakkaiden kanssa puolin ja toisin. Se on mielestäni merkki molemminpuolisesta luottamuksesta.

Toisaalta vuokratuolilla työskentely tarkoitti myös, ettei Pesonen aina ehtinyt pitää päivän aikana kunnollista hengähdystaukoa. Jos esimerkiksi toisella oli asiakas oman tauon aikana, taukoja kun ei välttämättä aina ollut molemmilla samaan aikaan.

–Nyt voin saada pienen hetken itselleni päivän aikana, jonka ansiosta jaksan ottaa seuraavan asiakkaan paremmin vastaan, hän kertoo. –Ja kun saan olla asiakkaiden kanssa kaksin, niin ehkä pääsen juttelemaan heidän kanssaan vähän syvällisempiäkin.

VUOKRATUOLIN takana vietettyjen vuosien aikana hän sai kerättyä itselleen hyvän asiakaskunnan.

–Sen ansiosta uskalsin luottaa siihen, että pärjään yksinkin. Se oli oikein hyvä aloitus.

Hän haluaa kannustaa muitakin yrittäjyyteen, vaikka ajat ovatkin epävarmoja. Maaliskuussa, kun koronaviruksesta alettiin puhua, häntä itseään jännitti, loppuvatko asiakkaat kokonaan. Mutta vaikka kampaaja ja asiakas ovat läheisessä kontaktissa keskenään, hän kertoo, ettei pandemia ole vaikuttanut hänen liiketoimintaansa merkittävästi.

–Tietysti tiedostan riskin, joka liittyy oman liikkeen aloittamiseen nyt, jos koronan toinen aalto tulee. Mutta toisaalta yrittäjyyteen liittyy aika paljon riskejä muutenkin, hän naurahtaa. –Kun kevät kuitenkin meni aika hyvin ja asiakkaita oli paljon, niin mulla on aika suuri usko ja luotto tulevaisuuteen. Kalenteri näyttää kiireiseltä syksylle asti.

Hän toivoo kuitenkin, että ihmiset olisivat huomaavaisia.

–Jos sairastumisen merkkejä on, niin toivoisin, että ajanvaraukset peruttaisiin, pienelläkin varoitusajalla, hän toteaa. –Ja ehkä korona-aika on hyvä opetus siinä mielessä, että ihmiset ymmärtäisivät olla tulematta jatkossakin sairaana kampaamoon. Olen kuitenkin yksinyrittäjä, ja jos minä sairastun, niin kukaan ei tee töitäni puolestani.

VIRALLISESTI uuden liikkeen avajaisia vietetään Sinin nimipäivänä, 2. syyskuuta. Kahvitus on kello 10–17.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.