Konsertti Kärlassa päätti FinEst-bändileirin

Leirin päätteeksi osanottajille jaettiin diplomit.

Julkaistu:

Aihe:

MUSIIKIN tekemisen ilo ja riemu innostivat kansainvälisen FinEst-bändileirin osanottajia hankkeen päätösleirillä Saarenmaalla. Mukana oli yhteensä nelisenkymmentä nuorta Aisaparin alueelta ja Saarenmaalta. Kahden päivän aikana harjoitellut kappaleet esitettiin Kärlan puiston esiintymislavalla. Kaunis elokuinen sää helli esiintyjiä ja runsaslukuista yleisöä.

Päätösleiri huipensi kolmivuotisen bändileirihankkeen, jossa kumppaneina ovat Leader Aisapari ja Leader Mansikka Suomesta ja Leader Saarte Koostöökogu Saarenmaalta. Käytännön toteutuksessa olivat mukana Järvilakeuden kansalaisopisto ja Sisä-Savon kansalaisopisto.

Ensimmäinen leiri järjestettiin vuoden 2018 keväällä Saarenmaalla ja syksyllä Suonenjoella. Kesällä 2019 leiri pidettiin Alahärmässä ja syksyllä oli virtuaalileiri Recording Night, joka Aisaparin alueella oli Evijärvellä. Recordin Night -tapahtumassa tehtiin äänitys ja Aisaparin alueen leiriläiset valmistivat myös musiikkivideon.

Kaikkiaan hankkeen aikana eri leireille on osallistunut 223 leiriläistä viidelle eri leirille. Leiriläiset olivat 10-15-vuotiaita. Leirien opetuskielenä oli englanti, mutta suomea ja eestiä puhuttiin myös — ja musiikin kieli on yhteinen.

MUSIIKINOPETTAJA Satu Lumiaho on toiminut kosketinsoitinten opettajana kaikilla leireillä. Hän kuvailee leirejä mukaviksi, mutta myös haastaviksi ja raastaviksi siksi, että leireillä jokainen soitinryhmä harjoitteli kappaleen omissa ryhmissään. Kun kappaleet oli opittu, soittajat koottiin yhdeksi bändiksi.

Mainos

Leiri tutustutti uusiin ja eri-ikäisiin ihmisiin. Opetuskieli oli englanti, oli mukava nähdä ja kuulla, miten leiriläiset rohkaistuivat leirien kuluessa puhumaan ja kommunikoimaan toistensa kanssa. Porukka hitsautui hyvin yhteen. Leiri opetti myös pedagogista työskentelyä. Tämän tyylistä leiritoimintaa kannattaa ehdottomasti jatkaa, Lumiaho toteaa.

Musiikinopettaja Jari Rannanjärvi ei ollut itse mukana viimeisellä leirillä, mutta teki nuotit päätösleirillä soitettuun suomalaiseen kappaleeseen, joka oli Maustetyttöjen Jos mulla ei ois sua, mulla ei ois mitään.

–Tämän porukan kanssa on ollut mukava työskennellä, mukana on ollut ammattitaitoista väkeä, Rannanjärvi sanoo.

–Leirien järjestelyt toimivat. Meille suomalaisille opettajille ja oppilaille oli mukava kokemus nähdä, millainen on opettajan ja oppilaan vuorovaikutus ja opetustilanne Virossa. Kappaleiden opettelu soitinryhmittäin lisäsi luottamusta toisiin opettajiin. Opetusmetodissa oppilaat oppivat myös toisiltaan enemmän. Laulamisessa virolaiset ovat suomalaisia edellä. Heillä on laulamiseen pitkät perinteet, Viro on itsenäistynyt laulamalla, hän lisää.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.