Alkuviikon aikana ei uusia koronatapauksia

ETELÄ-POHJANMAAN sairaanhoitopiirissä ei ole todettu alkuviikon aikana uusia koronavirustartuntoja, eikä sairaalahoidossakaan ole koronapotilaita.

Vaikka tartuntamäärät Suomessa kasvavat, säilyy maakuntamme päätavoitteena edelleen koronan toisen aallon ehkäiseminen.

–Siinä onnistuminen riippuu jokaisen eteläpohjalaisen vahvasta sitoutumisesta torjuntatoimien noudattamiseen. Keväällä käyttöön otetut keinot hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä osoittautuivat tehokkaiksi ja koronaepidemia saatiin tukahdutettua. Vain näillä keinoin ja jokaisen sitoutumisella voimme ehkäistä tartuntojen hallitsematonta lisääntymistä ja koronan toisen aallon tuloa Etelä-Pohjanmaalle. Kasvomaskin käyttöä tulee lisätä THL:n ohjeiden mukaisesti, sanoo ylilääkäri Matti Rekiaro.

COVID-19-näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 15 493. Eilen tutkittiin 534 näytettä.

Koronatilannetta voi seurata Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin nettisivuilta, jonne päivittyy sekä tartuntatilanne että sairaanhoitopiirin kautta tutkittujen koronavirusnäytteiden määrä.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.