Heinäkuun lopussa Etelä-Pohjanmaalla oli 8 838 työtöntä työnhakijaa

ETELÄ-POHJANMAAN työ- ja elinkeinotoimistossa oli heinäkuun lopussa 8 838 työtöntä työnhakijaa, tiedottaa ely-keskus. Vuoden takaisesta vertailuajankohdasta määrä nousi 2455 henkilöllä, eli 38,5 prosentilla. Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä nousi samalla ajanjaksolla 44,1 prosentilla. Työttömien työnhakijoiden määrä kuitenkin laski Etelä-Pohjanmaalla edellisestä kuukaudesta 783 henkilöllä.

Koronakriisi on näkynyt erityisesti lomautettujen lukumäärän voimakkaana kasvuna. Työttömistä työnhakijoista kokoaikaisesti lomautettuja oli 1806 henkilöä. Lomautettujen määrä kasvoi viime vuoden vertailuajankohdasta 238,2 prosentilla.

Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan työvoimasta oli 10,5 prosenttia, joka oli maan alhaisin. Seuraavaksi pienimmät osuudet olivat Ahvenanmaalla (11,1 %) ja Pohjanmaalla (11,5 %). Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 14,7 prosenttia.

Työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi suhteellisesti eniten Ahvenanmaalla (220,7 %), Uudellamaalla (61,6 %) ja Pirkanmaalla (51,2 %). Etelä-Pohjanmaalla työttömyys kasvoi kaikissa seutukunnissa. Suupohjassa käänne heikompaan oli suhteellisesti voimakkainta.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta (temtyollisyyskatsaus.fi).

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.