Kukkolasta Kortesjärven uusi apteekkari

Susanna Kukkola aloittaa apteekkarina Kortesjärvellä syyskuun loppupuolella. Kukkola sanoo odottavansa mielenkiinnolla arkea uudessa toimenkuvassa.

KORTESJÄRVEN apteekkari vaihtuu syyskuun loppupuolella. Lasse-Pekka Häkkinen siirtyy työskentelemään Pyhäjärven apteekkiin ja hänen tilallaan aloittaa Susanna Kukkola. Kukkola on aikaisemmin toiminut Kauhavan Kirkonkylän Apteekissa proviisorin tehtävässä.

Kukkola valmistui Kuopion yliopistosta proviisoriksi 2002. Työnkuva apteekkarin tehtävässä Kortesjärvellä on hänen uralleen ensimmäinen laatuaan.

–Hyvältä tuntuu, kun pääsen ensimmäistä kertaa aloittamaan kyseisessä tehtävässä. Tämä on askel uralla eteenpäin ja lähden sille odottavin tunnelmin, Kukkola kommentoi.

Apteekkari on apteekin johtaja ja yrittäjä, joka vastaa yrityksensä toiminnasta. Työssä tarvitaan asiakaspalvelutaitoja, esimiestaitoja, liiketoiminnan osaamista sekä lääkkeiden tieteellistä tuntemusta. Kukkola ilmoittaa Kortesjärven sijainnin vaikuttaneen tehtävään päätymiseen.

–Tästä Kauhavalta ei ole pitkä matka kulkea töihin. Kortesjärvi on tuttu paikka ja siellä ovat tutut olosuhteet, Kukkola jatkaa.

APTEEKKARIN työ on apteekin toiminnan johtamista, jossa tulee vastata asiakaspalvelun kehittämisestä sekä apteekin taloudesta ja henkilökunnasta. On myös olennaista seurata toimintaympäristössä ja lääkealalla tapahtuvaa kehitystä sekä suunnitella, miten apteekin tulisi vastata muutoksiin.

Työssä keskeisiksi ominaisuuksiksi Kukkola arvioi palvelualttiuden, ystävällisyyden, vastuuntuntoisuuden sekä asiantuntemuksen.

–Täsmällisyys ja koulutusmyönteisyys ovat myös tärkeitä asioita työskentelemisessä. Työnkuva vaatii, että tulee olla jatkuvasti halua ylläpitää omaa ammattitaitoaan. Se heijastuu isossa kuvassa suoraan asiakaspalveluun, jotta siinä kykenee antamaan lääkkeiden osalta ajantasaista tietoa, Kukkola informoi.

KULUNUT vuosi on pitänyt sisällään hyvin erilaisia ajanjaksoja apteekissa. Kukkola sanoo poikkeusolojen näkyneen yrityksen arjessa keväällä voimakkaammin, mutta tilanteen normalisoituneen melko pitkälti kesään mennessä.

–Pleksit ovat pysyneet tiskillä ja etäisyyksistä pyritään yhä huolehtimaan. Etäasiointi oli tavallisempaa myös keväällä. Myyntimääriin vaikutti varsinkin itsehoitolääkkeiden osalta, Kukkola toteaa.

Monissa eri asiayhteyksissä on pohdittu, tulevatko korona-aikakauden hygieeniset erityisjärjestelyt jäämään mahdollisesti pysyviksi esimerkiksi elintarvikeliikkeissä ja apteekeissa. Kukkola sanoo järjestelyjen lisäävän turvallisuutta liittyen hengitystieinfektioiden tarttumiseen, mutta tuovat mukanaan toisenlaisia käytännön haasteita.

–Pleksit ovat olleet monenlaisissa tilanteissa kuuluvuuden kannalta haasteelliset, joten niiden pysyvyyden suhteen en osaa sanoa sen tarkemmin, Kukkola kertoo.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.