Jälleen yksi uusi koronavirustartunta — jo käytössä olleita torjuntakeinoja ei saa unohtaa

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

ETELÄ-POHJANMAAN sairaanhoitopiirissä todettiin maanantaina 17. elokuuta yksi uusi koronavirustartunta. Tartuntojen kokonaismäärä on nyt 50. Tartunnan lähde on peräisin muualta Suomesta. Altistuneet on jäljitetty, eikä tartuntaan liity joukkoaltistusta.

COVID-19-näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 12 465. Maanantaina oli tilaston mukaan tutkittu 711 näytettä. Luvussa ovat mukana sekä sairaalassa tutkitut että ulkopuolisiin laboratorioihin aikaisemmin lähetyt näytteet.

–Koronavirustartuntojen kasvu, vaikkakin hienoinen, osoittaa sen, että kaikki torjuntakeinot, jotka olivat keväällä käytössä, ovat edelleen välttämättömiä, toteaa ylilääkäri Matti Rekiaro. –Viime viikolla annettiin tuorein kansallinen suositus kasvomaskin käyttämisestä muun muassa joukkoliikenteessä ja tilanteissa, joissa turvavälejä ei voida noudattaa. Myös matkustelua, erityisesti ulkomaille ja pääkaupunkiseudulle, on syytä tarkoin harkita.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.