Kotimaan matkailun suosio näkynyt Kauhavalla

Matkustusrajoitukset ja siihen liittyvä yhteiskunnallinen keskustelu on vahvistanut kotimaan matkailua. Kauhavan kaupungin kehitysjohtaja sanoo tällä hetkellä varsinkin lähikohteiden olevan suuressa suosiossa.

KOTIMAAN matkailu on elänyt tänä kesänä elämänsä kesää. Matkustamiseen liittyviä kysymyksiä pohtimaan ajaneet olosuhteet ovat johtaneet siihen, että kotimaan kohteissa vierailu on ollut kovalla prosentilla mukana suomalaisten lomasuunnitelmissa.

Kauhavan kaupungin kehitysjohtaja Juha-Martti Kuoppalan mukaan Kauhavan kaupungin matkailu on hiljalleen toipunut kevään rajoituksista. Selvää on, että matkailuala kärsi asetetuista rajoituksista varsinkin alkukesän osalta.

–Maaliskuussa meillä oli kova tekemisen meininki ja hehkutimme ennätyksellistä kesää, mutta siinä etusivut menivät hetkessä uusiksi. Emme kuitenkaan jäänyt tuleen makaamaan ja melko nopealla aikataululla saimme rajoitusten hellittäessä muun muassa ravitapahtumaa aikaiseksi, Kuoppala sanoo.

SEURAAVINA isoina tapahtumina kaupungissa ovat tulossa Kauhava Air Show, joka on Suomen ilmailuliiton päälentonäytös sekä Sivuluisurock Kortesjärvellä, johon artistikiinnityksinä ovat muun muassa Stratovarius, Rehupiikles sekä Street.

–Näihin tapahtumiin ovat luonnollisesti kovat odotukset, sillä kyseessä ovat todella laadukkaat tapahtumakontekstit, Kuoppala kommentoi.

Kesän aikana on uutisoitu monien kanavien toimesta useaan otteeseen kotimaan matkailun kasvavasta suosiosta. Kuoppala allekirjoittaa tämän asian näkymisen myös lakeudella.

–Kyllä se on näkynyt varsinkin heinäkuussa ja elokuussa. Kauhavalla matkailu on kohteidensa puolesta melkoisesti kesään painottuvaa. Haasteita on ollut ulkomaisten matkailijoiden osalta, sillä he ovat yksi tärkeä vierailuryhmämme. Ruotsista ei ole voinut tulla vierailemaan, mutta ulkomailta väkeä on saapunut kuitenkin Norjasta sekä Virosta, Kuoppala kertoo.

KUOPPALA arvioi koronakesän vaikuttaneen kaupungin matkailutuloihin noin kolmanneksen verran. Tarkemmat luvut asian tiimoilta tulevat tietoon syksyllä.

–Kaksi kolmasosaa on kuitenkin suurin piirtein tulossa. Se on mielestäni hyvä tulos ottaen huomioon kesän haasteelliset olosuhteet. Powerpark on vetänyt avautumisensa jälkeen turisteja normaalisti. Uusi vuoristorata on ollut yksi kesän kärkikohteista, Kuoppala toteaa.

Tällä hetkellä suomalaisia turisteja houkuttelevia kohteita ovat erityisesti lähikohteet. Kuoppala uskoo, että pitkässä juoksussa tämän ilmiön seurauksena kotimaan matkailu voittaa.

–Monet ovat varmastikin hoksanneet, että aina välttämättä tarvitse lähteä kauas elämyksien perässä, Kuoppala tiivistää.

Kauhavan kaupunki on avannut uudistetut matkailusivut Visit Kauhava-verkkosivuille. Kuoppala suosittelee tutustumaan sivuston sisältöön ja antamaan tarvittaessa palautetta, mikäli joitain kohteita sivuilta puuttuu.

–Uudet verkkosivut mahdollistavat kaupungin alueiden kohteiden entistä kattavamman esittelyn. Verkkosivujen houkuttelevuuden rooli on nykyään markkinoinnissa valtava. Mielestäni näiden sivujen kautta otimme hyviä askelmia Kauhavan matkailun näkökulmasta parempaan suuntaan, Kuoppala päättää.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.