Anita Koo lopettaa toimintansa

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

EVIJÄRVELÄINEN sisustus- ja lahjatavarakauppa Anita Koo lopettaa toimintansa. Yrityksen omistaja vaihtuu ja sen liiketoiminta tulee jatkumaan Kaustisella. 

Yrityksen perustaja Anita Kultalahti aloitti yrityksensä vuonna 1995. Hän toimii tällä hetkellä omien sanojensa mukaan liiketoimintaa jatkavan kaustislaisen yrittäjän mentorina. Kultalahti ilmoittaa toimineensa uransa aikana yrityksensä kanssa luonteenpiirteilleen ominaisesti.

–Minulla oli parhaimmillaan 22 ihmistä töissä ja suunnittelimme kaikkea aina risuista ja pajuista kaisloihin. En koskaan tehnyt mitään suurempia toimintasuunnitelmia yritykselleni, vaan pyrin vuodesta vuoteen elämään hetkessä. Olen aina asioita aloittaessani luottanut, että ne kantavat, Kultalahti kertoo asenteestaan.

Yrittäjä näkee tilanteen yrityksensä kohdalla olevan samankaltainen kuin jälkikasvun varttumisessa.

–Kun lapsi tulee tiettyyn ikään, se lähtee maailmalle. Näin kävi minullekin yritykseni kohdalla. Eniten jään kaipaamaan uraltani ihania ihmiskontakteja, joista monista on tullut minulle todella hyviä ystäviä, Kultalahti tiivistää tilanteen.

Kultalahti on ollut yrittäjänä pitkään. Hän näkee yrittäjän arkipäivän Järviseudulla työläänä.

–Kyllä tällä seudulla täytyy tehdä töitä sekä olla visioita. Verkostoituminen on tärkeää ja tulee olla matala kynnys tutustua uusiin ihmisiin. Minun olisi pitänyt jäädä eläkkeelle jo kymmenen vuotta sitten. Ikä on aina ollut minulle kuitenkin vain numero, joten se asenne on kantanut aina tähän päivään saakka, Kultalahti kommentoi.

Vuosikymmenten työhön mahtuu mukaan monenlaisia hetkiä ja muistoja hetkessä elävälle persoonalle.

–Olen luonteeltani aika impulsiivinen. Muistan, kun kerran lähdin ja kävin Kiinassa asti messuilla. Paikalla ihmettelin miksi paikka näyttää aivan puuntyöstömessuilta. Kun palasin Suomeen, hoksasin, että olin lähtenyt sinne kolme viikkoa ennen aikojani ja kaiken lisäksi vieraillut väärillä messuilla. Jäipähän siitäkin reissusta sentään tarina kerrottavaksi, Kultalahti naurahtaa.

Kultalahti uskoo vahvasti, että vierivä kivi ei sammaloidu. Seuraavista suunnitelmistaan tekevänä ihmisenä tunnettu Kultalahti pysyy vielä vaitonaisena.

–Kyllä minulla suunnitelmia on, mutta ne pysykööt vielä salaisuutena ja selvitköön myöhemmin. Jotain on kuitenkin varmasti tulossa, koska en ole koskaan oppinut jäämään paikoilleni, Kultalahti sanoo.

Yrittäjäuransa kohdalla Kultalahti näkee työn antaneen paljon enemmän kuin ottaneen. Hän välittää kiitoksensa kaikille ihmisille, joihin on vuosien saatossa päässyt tutustumaan.

–He ovat antaneet positiivisuudellaan minulle voimaa tehdä tätä työtä. Nyt kun lopettamispäätös on ollut edessä, on itse asiassa moni asiakas tuntunut olevan enemmän hädissään kuin minä itse, Kultalahti toteaa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.