Hanhivuori on mielenkiintoine retkeilykohde

Kortesjärven ja Lappajärven rajalla sijaitsee luonnonkaunis Hanhivuori. Paikka sopii hyvin yksittäiselle päiväreissulle.

VIIMEISTEN kesäpäivien ohjelmistoa suunnitellessa on syytä muistaa paikallisen ympäristön tarjoavan paljon kiinnostavia paikkoja vierailtavaksi. Järviseutu sisältää runsaasti erilaisia luonnonkauniita kohteita, joille on merkattu selkeä reitti opasteilla.

Yksi tämänlaisista kohteista on Kauhavan ja Lappajärven rajalla sijaitseva Hanhivuori, joka kuuluu Lappajärveltä aina Pedersören Ilveskivelle asti rakennettuun vaellusreitistöön. Metsäpolulla voi retkeillä jokamiehen oikeuksin ja maasto on pääpiirteittäin helppokulkuista.

–Hanhivuori on yksiselitteisesti sanottuna paljas kallio. Siellä käy paljon kuntoilijoita, entinen Tarvolan kylätoimikunnan puheenjohtaja Teuvo Sadeharju kuvailee aluetta.

Sadeharju sanoo Hanhivuoren sijaitsevan kunnan metsässä. Hän on vuosien saatossa saanut maineen suorastaan Hanhivuoren historian spesialistina.

–Muistan, kun muun muassa koululaiset Purmojärveltä kävivät vierailemassa siellä ja toivoivat paikalle esittelemään aluetta ja kertomaan sen historiasta, Sadeharju muistelee.

HANHIVUORELLA sijaitsee laavu, joka on lappajärveläisen Tarvolan kylän ylläpitämä. Laavu on rakennettu talkootyönä vuosina 1997–1998. Sadeharju oli aikoinaan vahvasti mukana laavun rakentamisprosessissa puheenjohtajan tehtävänsä kautta.

–Kallio rakennelman takana antaa suojaisan vaikutelman laavurakennukselle. Se on erittäin aurinkoisella paikalla kallion kupeessa, josta aukeaa avara metsämaisema, Sadeharju kertoo.

Tarvolan suunnalta Hanhivuorta lähestyttäessä reitin loppuosuudessa kävellään kosteikon yli. Tälle osuudelle kylätoimikunta rakensi pitkospuita noin sadan metrin verran. Ne ovat yhä edelleen alkuperäisellä paikallaan.

–Kun rakensimme paikalle pitkospuut, niin teimme kylätoimikunnan kanssa reitin varrelle myös kolme laavua. Silloin talkookulttuuri oli voimissaan ja kyläläiset asialla. Pitkospuut saimme Valtion Rautateiltä Pietarsaaresta, Sadeharju kommentoi.

HANHIVUORI on tavoitettavissa kahdesta eri suunnasta: Tarvolan metsästysmajalta, josta metsäautotieltä on viitoitus laavulle sekä Lappisentieltä, josta lähtevät opasteet Hanhivuorelle. Lappisentieltä lähteviltä opasteilta Hanhivuoren laavulle on kaikkiaan kolmen kilometrin matka.

–Matka on sopiva vaikka yksittäiselle päiväreissulle ja opasteet Hanhivuorelle ovat molemmista suunnista alueelle mentäessä asianmukaiset, joita on helppo seurata, Sadeharju tarkentaa.

Sadeharju antaa kaikille vahvan suosituksen käydä vierailemassa Hanhivuoren ympäristössä.

–Mielestäni se on näkemisen arvoinen paikka. Se on rauhallinen paikka metsän keskellä, Sadeharju toteaa.

Kartan ja tarvittavaa lisäinformaatiota vaellusreitistä saa Kauhavan kaupungin sekä Kraatterijärven matkailun verkkosivuilta. Reitti soveltuu pääosin myös maastopyöräilyyn.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.