LaVen Janna-Juulia Mäenpää voitti seiväskisan Naantalissa

Janna-Juulia Mäenpää ylitti viikonloppuna tuloksellaan 330 leirirajan (310) ja pääsee nuorten alueelliseen maajoukkueeseen eli ANMJ-leiritykseen.

Julkaistu:

Aihe:

LAPPAJÄRVEN Veikkoja edustava vimpeliläinen Janna-Juulia Mäenpää voitti Naantalissa kisatuissa 14–15-vuotiaiden yleisurheilun SM-kisoissa kultaa 14-vuotiaiden tyttöjen seiväshypyssä tuloksella 330.

–Seipäästä tuli päälajini pari vuotta sitten. Mursin nilkkani harjoituksissa, ja jouduin pitämään taukoa. Kuntoutumisen aikana minulle tuli palo seiväshyppyyn, kertoo Mäenpää.

Koska seiväshyppy on välineurheilua, on tekniikkaharjoittelu tärkeää. Mäenpään tekniikkavalmentajana toimii vaasalainen seiväshypyn ammattilainen Mikael Westö. Kerran viikossa Vaasassa pidettävien treenien lisäksi Mäenpää harjoittelee seuran omissa yleisurheilutreeneissä. Myös voimistelulla on osansa seipään harjoittelussa, sillä oikean hyppytekniikan löytymisessä kehonhallinta on tärkeää.

–Voimistelun ja tekniikkaharjoitteiden lisäksi teen silloin tällöin punttitreeniä pienillä painoilla, Mäenpää toteaa.

Urheiluharrastus on antanut 14-vuotiaalle nuorelle paljon uusia kokemuksia. Mukavinta on ollut se, että kehitystä on tapahtunut. Harrastuksessa ovat mukana myös vanhemmat: äiti Hanna-Leena toimii fysiikkavalmentajana, ja äidin lisäksi myös Esa-isä kuskaa tytärtään harjoituksiin ja kisamatkoille. Mummo toimii pääsponsorina, kun ollaan ostamassa uusia seipäitä tai vuokraamassa niitä. Mäenpää kiittääkin perhepiiriään saamastaan tuesta.

–Tämä on aikaa vievää puuhaa, mutta vanhempani ovat halunneet antaa minulle mahdollisuuden harrastaa, koska ovat nähneet kuinka paljon tykkään seiväshypystä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.