Viimeisin covid-19-tartunta kahden viikon takaa

ALUEELLAMME on todettu yhteensä 48 covid-19-tartuntaa, Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri tiedotti maanantaina. Viimeisin positiivinen löydös on kahden viikon takaa. Sairaalahoidossa koronapotilaita ei ole. Virustestauksia on tehty sairaanhoitopiirin toimesta tähän aamuun mennessä 8258, joista eilen sunnuntaina 128.

Alkukesän suvantovaiheen jälkeen muiden hengitystietulehdusten esiintyvyys on kääntynyt kasvuun.

–Pelkän oirekuvan perusteella COVID-19-infektiota ei voi erottaa muista virustaudeista. Kansallisen ehkäise, testaa, jäljitä, eristä ja hoida -strategian mukaisesti koronavirusnäyte otetaan omassa terveyskeskuksessa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Suhteellisesti eniten näytteitä on otettu Kuusiokuntien, Suupohjan ja JIK ky:n alueella, ylilääkäri Matti Rekiaro kertoo.

Sairaanhoitopiiri korostaa sitä, että toisen aallon estämiseksi keväällä käyttöön otettuja, tehokkaiksi osoitettuja ehkäisykeinoja on edelleen tärkeä noudattaa.

–Sairaalavierailujen osalta haluamme muistuttaa voimassa olevista rajoituksista, joita noudattamalla saamme parhaiten suojattua potilaat. Vierailusta tulee sopia etukäteen yksikön henkilökunnan kanssa.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.