Pääsarjojen voitot virkiäläisille Markki-Sprintissä

Julkaistu:

Aihe:

KORTESJÄRVEN taajamassa kilpailtiin sprinttisuunnistuksen merkeissä. Epävakaassa säässä juostussa kilpailussa miesten pääsarjan voittajaksi selviytyi selkeällä 50 sekunnin erolla Lapuan Virkiää edustava Mikko Pajukangas. Toiselle sijalle suunnisti pedersöreläisseura IK Falkenin Sören Jansson. Kolmanneksi sijoittui saman seuran paidassa juokseva Emil Jansson.

Naisten pääsarjan voittoon juoksi Lapuan Virkiän Emmi Hietala. Toiseksi sijoittui kirkkonummelaista suunnistusseuraa Lynxiä edustava Sanni Norrbacka, joka taipui kärkiajan suunnistaneelle Hietalalle 50 sekuntia. Kolmanneksi sijoittui seinäjokelaista Rasti-Jussit suunnistusseuran väreissä kilpaillut Elina Rinkineva.

Kilpailun voittanut lapualainen Hietala on aikaisempina vuosina menestynyt sprinttisuunnistuksessa nuorten sarjoissa SM-matkoilla. Hietala oli viime vuonna Forssassa järjestetyssä suunnistuksen SM-sprintissä plakettiin oikeuttavalla kuudennella sijalla 16-vuotiaiden naisten sarjassa. Hän oli päivän suoritukseen ja maastoon tyytyväinen.

–Tykkäsin. Täällä suunnalla kun ei paljoa sprinttimaastoja ole, niin tämä oli kiva uusi paikka ja hyvää harjoitusta SM-sprinttiin, Hietala kommentoi.

HIETALA sanoo, että radan alkuosa oli suunnistuksellisesti helpompaa ja juoksu kulki kyseisellä osiolla hyvin. Keskiosassa radan profiili muuttui ja kartassa oli paljon tarkkoja välejä peräkkäin.

–Yhdellä välillä meinasin juosta itseni umpikujaan. Lopussa oli taas vauhdikasta ja vauhdilla menin myös nokkospusikoista läpi. Toiseksi viimeiselle rastille menin oikealle vähän pidemmän kautta, Hietala kertoo reitinvalinnoistaan.

Markki-Sprintin järjestelyt toimivat Hietalan mukaan mallikkaasti. Kilpailun jälkeen suunnitelmana Hietalalla on jatkaa tasaista nousua sprinttisuunnistuskilpailuissa ylemmille sijoille.

–Muutenkin SM-sprintti on yksi tämän vuoden pääkisoista. Se on ainoa SM-kisa, jossa on 17-vuotiaiden sarja ja tykkään kyllä paljon sprintistä, Hietala kiteyttää.

Sprinttikilpailussa kilpailukeskuksena toimi Kortesjärven koulukeskus, jonka palveluihin kuuluivat muun muassa kisaravintola. Yhteensä urheilijoita Markki-Sprintissä nähtiin 127 kappaletta. Tapahtumapaikalla oli myös mahdollisuus päästä kokeilemaan sprinttisuunnistustaitojaan kuntosuunnistuksen merkeissä kilpailun rasteilla.

Kaikkien sarjojen tulokset ovat julkaistu ja luettavissa Kortesjärven Järvi-Veikkojen suunnistusjaoston sivuilla. Kilpailun palkinnoista vastasivat Markin Sähkö, KM-Parts Oy, Henytek ja Kestopalkki.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.