Härmä Golf Oy laajentaa kenttää 12-väyläiseksi

INVESTOINNIT golfkenttiin ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana olleet harvinaisia. Lähialueilla vain Ähtäri on laajentanut kenttäänsä 2010-luvulla. Härmä Golf Oy kuitenkin näkee golfin tulevaisuuden valoisana ja on valmis tekemään merkittävän investoinnin lajin harrastajien iloksi.

Härmä Golf on lähtenyt ajattelemaan pelaamista uudella tavalla.

–Näemme, että 12 väylän kenttä sopii ajankäytöllisesti kiireisen nykyihmisen aikatauluun luontevammin kuin 18 väylän kenttä, sanoo Härmä Golf oy:n puheenjohtaja Erkki Rintala. –Tälläkin hetkellä Härmässä jo puolet pelaajista kiertää vain yhdeksän väylää eli yhden kierroksen. Moni toisaalta on antanut palautetta, että niin sanottu ”ysi” on hieman liian lyhyt kierros ja taas toisaalta 18 väylän kierros on monelle uuvuttava ja liian pitkäkestoinen.

Ruotsissa, Englannissa ja USA:ssa on entistä enemmän rakennettu 12-väyläisiä kenttiä. Suomessa Härmä Golf on Rintalan mukaan tämän investoinnin myötä tällaisen kenttätyypin ja trendin edelläkävijä.

–12-väyläisenä kenttänä kyetään myös kentän kunto ylläpitämään erinomaisena ilman, että kentänhoitokulut nousevat pelaajille kohtuuttomaksi pelimaksujen muodossa. Härmä Golf satsaa näin myös enemmin laatuun kuin määrään.

HÄRMÄ Golfia, kuten muitakin kenttiä, on 2010-luvulla haastanut pelaajien keski-iän nousu. Muutama vuosi sitten Härmän Golf & Academy eli seura aloitti pitkäjänteisen työn uusien pelaajien, erityisesti juniorien, kasvattamisessa.

–Yhteistyö muun muassa lähialueiden koulujen kanssa on tuottanut tulosta. Samoin omat valmentajat antavat kipinää uusille pelaajille jatkaa lajin parissa myös alkuinnostuksen jälkeen.

Hän kertoo, että lajille on ollut tyypillistä se, että green cardin suorittaneet luopuvat lajista herkästi ensimmäisenä ja toisena vuotena. Golfista on kuitenkin nuorten pelaajien myötä tullut entistä enemmän koko perheen urheilulaji.

–Samalla myös siihen panostukset, eli välineet ja pelimaksu, eivät poikkea monesta muusta suositusta urheilulajista, kuten ehkä vielä menneinä vuosikymmeninä. Golf on siis tänä päivänä kansanomainen ja edullinen lajiharrastus.

HÄRMÄ Golfin laajennus valmistuu vuoden 2021 aikana. Kokonaisinvestointi tulee olemaan lähes 400 000 euroa.

Kolme uutta väylää sijoittuvat pääosin nykyiselle harjoituslyöntialueelle. Samalla myös harjoituslyöntialue uudistetaan. Uudelle pelialueelle tulee kolme uutta, haastavaa ja modernia väylää. Ensimmäinen väylä on par 4 pituudeltaan noin 320 metriä, toinen par 5 pituudeltaan noin 470 metriä ja kolmas par 3 pituudeltaan noin 145 metriä.

–Väylät istuvat erinomaisesti nykyisen kentän profiiliin, ja siirtymät tulevat olemaan tuttuun tapaan lyhyitä.

Väylät avataan loppukaudesta 2021 tai alkukaudesta 2022. Urakoitsijana toimii avaimet käteen -periaatteella Rauno Honkanen, Rakeikka Oy.

–Urakoitsija on luvannut käyttää merkittävissä määrin paikallisia pienurakoitsijoita. Rahoitus toteutetaan pääosin Härmä Golf Oy varoin.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.